Stop de bontindustrie in China – Bont voor dieren

Bont voor dieren

Bont voor Dieren heeft een hekel aan bont en daarom zetten ze zich in voor alle slachtoffers in de bontindustrie. De manier waarop de bontindustrie met dieren omgaat is ethisch onverantwoord en hangt aan elkaar van dierenleed. Help het onderzoeksteam naar China!
Hoe ze in China naar dieren kijken

In Nederland betekent het woord dier ‘wezen met gevoel’. In China betekent het woord dier ‘bewegend object’. Logisch dat ze heel anders naar dieren kijken dan jij en ik. Daardoor gaan ze ook anders met dieren om dan wij. De stichting Bont voor Dieren focust zich op educatie, de jeugd en scholen. Zij geloven dat je pas echt iets teweeg kan brengen als je mensen leert om anders naar dingen te kijken. Natuurlijk wil ik ook schreeuwen, schelden en ontzettend kwaad worden. Maar dat haalt helemaal niets uit. Educatie daarentegen wel.

Wat Bont voor Dieren nu nodig heeft

Geld. Bont voor dieren heeft geld nodig om in China een geluid te laten horen. Er moeten vliegtickets, overnachtingen, huur voor professioneel filmmateriaal, een tolk en onder andere een editor voor het filmmateriaal betaald worden. Hiervoor is in totaal een bedrag van €17.950 nodig. Op het moment van schrijven is er € 782,- gedoneerd maar dat is lang niet voldoende. Ik wil je daarom vragen om ook je steentje bij te dragen. Iedere euro is namelijk meegenomen. Bont voor Dieren heeft de handen ineen geslagen met een Chinese dierenrechtenorganisatie. Dankzij deze samenwerking is er een Chinese website gekomen, leert Bont voor dieren hoe ze het beste de Chinese bevolking kunnen informeren en willen ze de vraag naar bont stoppen. Er moet geen bont meer naar Nederland worden geïmporteerd! Het is natuurlijk een kwestie van vraag en aanbod. Stop daarom met het dragen van bont en gun de dieren een waardig leven. Herinner je je nog de gruwelfilmpjes van de Angora konijnen? Of de zeehonden campagne in Canada? Die markten zijn destijds helemaal ingestort. Natuurlijk is het niet fijn om die beelden te zien, maar het is wel de realiteit.

Onze huisdieren

Onze lieve huisdieren hebben geluk gehad dat ze bij ons terecht zijn gekomen. De honden en katten, maar ook wasberen, vossen, coyotes, chinchilla’s en andere dieren daar wacht een vreselijk lot. Hun vacht wordt gebruikt voor (kleding van) de mens. De manier waarop het bont wordt verkregen, is nog akeliger dan je je voor kan stellen. Ik zag eens een filmpje van nertsen die levend van hun huid werden ontdaan en daarna als oud vuil op een kar werden gegooid. En ja, ze leefden nog steeds. Dat filmpje staat al jaren op mijn netvlies gebrand. Als ik er aan terugdenk, word ik er weer verdrietig van. Dat gun je toch geen enkel ‘wezen met gevoel’?

Voor dit artikel heb ik niet betaald gekregen. Ik steek Bont voor Dieren graag een hart onder de riem en ben daarom met trots donateur. Mijn donatie voor de crowdfundingcampagne is al verwerkt. Mogen de dieren ook op jouw steun rekenen? De crowdfundingcampagne vind je hier: Crowdfunding Bont voor Dieren 

Bron foto’s: Bont voor dieren
Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. Marit
  3 april 2020 / 13:22

  Stop dit dierenleed onmiddelijk.Dit mag en kan echt niet.Chinezen moeten eens leren om anders met dieren om te gaan.Dieren hebben ook gevoel .Dit doe je toch zeker niet.Zijn die mensen uberhaubt wel goed snik.Lijkt mij van niet.Zeker de goed wies kapot.Stelletje psychopaten.

 2. Jussie
  15 december 2017 / 19:41

  Live and let Live

 3. 15 december 2017 / 15:52

  Zoveel pijn en verdriet voor deze dieren. Dieren hebben gevoel en ervaren veel stress en angst. Stop met deze martelingen!!!!!
  .

 4. 15 december 2017 / 10:37

  Goed dat je hierover schrijft Sytse! Ik heb ook gedoneerd 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..