DIY | Bodyscrub maken

DIY | Bodyscrub maken

Bodyscrub kost in de winkel vaak een flinke duit. Dat is nergens voor nodig want voor een fractie van dat bedrag kun je heel gemakkelijk zelf bodyscrub maken. Dus dat deed ik. En jij straks ook 😉

Wat heb je nodig om 300 gram bodyscrub te maken: 

– 300 gram ruwe rietsuiker (ik gebruikte die van Fairtrade)
–  10 ml Etherische olie
–  2 el Kokosolie
– Grote kom om in te mengen
– Een glazen pot om het in te bewaren

Dit moet je doen: 

Zorg ervoor dat je kokosolie vloeibaar is. Kokosolie wordt vloeibaar bij 25 graden. Maak je de bodyscrub terwijl het wat kouder is, doe de kokosolie dan even in de magnetron om het te laten smelten.

Doe de rietsuiker in een grote kom en voeg twee eetlepels vloeibare kokosolie toe. Roer het geheel goed door. Als laatste doe je de etherische olie erbij. Meng het geheel nogmaals goed door en schep het met een schone lepel in de glazen pot. Laat de pot twee uren open staan zodat de geur er goed in kan trekken. Etherische olie kun je heel goedkoop kopen bij de Action of Big Bazaar. Zo kun je lekker variëren qua geuren. Zelf koos ik voor Sandalwood. Als ik nu douche, ruikt het net of zit ik in een sauna. Heerlijk!

De bodyscrub kun je twee weken bewaren in de koelkast. Daarom is het handig om niet direct een kilo bodyscrub te maken. Ik koos bewust voor kokosolie omdat het goed is voor je huid en ontstekingsremmend werkt. Dus als je ergens een pukkeltje of iets dergelijks hebt, helpt de bodyscrub daar ook nog tegen 😀 Ga jij ook zelf deze fijne bodyscrub maken?

Tip: Als je meer van fijne scrub houd, kun je het ook met zout maken. Pas dan wel op met wondjes en gebruik het niet als je net je benen, flamoes of oksels hebt geschoren.

 

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 24 juli 2017 / 19:12

    Leuk recept! 🙂 En ik kan het na mijn vakantie wel gebruiken haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..