Het geheim van een lekkere smoothie

Het geheim van een lekkere smoothie

Een lekkere smoothie als ontbijt is iets waarin erg van kan genieten. Als je een smoothie maakt, kun je natuurijk van alles in de blender gooien maar vaak maakt een combinatie van alles het niet fantastisch. Vandaag deel ik het geheim van een lekkere smoothie.

Test je smaakpapillen

Spinazie of boerenkool in een smoothie klinkt op het eerste ogenblik niet heel lekker. Maar je smaakpapillen moeten er gewoon even aan wennen. Ik vond boerenkool in een stamppot altijd heerlijk. in een smoothie moest ik er niet aan denken. Maar tegenwoordig, goed geblend (ik houd niet van stukjes) vind ik het heerlijk!

Gooi niet alles zomaar in de blender

Een veel gemaakte fout is dat er gewoon van alles in de blender wordt gemieterd in de hoop dat er dan een lekkere smoothie uit komt. Het tegendeel is meestal waar. Als je maar wat doet, wordt het er echt niet lekkerder op. Probeer daarom eerst een smoothie te maken met de groentes en fruit die je sowieso al lekker vindt. Probeer te combineren en schrijf op welke hoeveelheden je gebruikt. Binnen no-time ben jij een echte smoothie expert!

Een goede basis

Een lekkere smoothie heeft een goede basis. Zoek dus ook uit welke smaak jij wilt laten overheersen in je smoothie. Zelf houd ik erg van zoet. Ik kies er dus regelmatig voor om een smoothie te maken met als basis, banaan, mango, meloen, ananas of bijvoorbeeld kiwi. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor kleur (het is echt feest om een smoothie te maken). Is rood jouw lievelingskleur? Dan gebruik je een groente of fruit met die kleur. Ik houd, hoe kan het ook anders, veel van groen en blauw. Ik maak dus regelmatig een groene smoothie. Wat daar in zit, vertel ik je zometeen.

Recepten

Zelf de juiste verhoudingen vinden kan soms lastig zijn. Je kunt daarom ook gewoon even Google raadplegen. Als je zoekt op jouw lievelingskleur met ‘smoothie recept’ erachter, krijg je duizenden hits. Daarnaast zal ik ook regelmatig recepten plaatsen van geslaagde smoothies. Voor nu moet je het doen met de Lazy purple smoothie. Als je op Het Groene Broertje (rechts bovenin) zoekt op softserve vind je ook recepten. Als je een banaan minder gebruikt, heb je gewoon een smoothie. Dat kun je dus ook nog proberen.

Mijn lievelings groene smoothie

De groene smoothie die ik vaak maak bevat dit:

– Een kopje water
– Handjevol boerenkool
– 1 kiwi
– Halve ananas
– 1/4 komkommer
– 1/2 mango
– Optioneel: 1 TL lijnzaad

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..