Recept | Vegan kipkerrie

Recept | Vegan kipkerrie

Toen ik nog dierlijke producten at, was ik dol op kipkerrie. Nu ik veganistisch eet, mis ik het wel. Daarom maakte ik deze veganistische kipkerrie!

Dit heb je nodig voor 4 porties vegan kipkerrie:

– 5 Winterpenen
– 400 gram jonge velderwtjes (ik gebruik de diepvriesversie van Bonduelle)
– Een half potje kerriekruiden
– 2 Groente bouillon blokjes (ik gebruik die van Zonnatura)
– 2,5 koffiekopjes zilvervliesrijst
– 2 pakjes Kipstuckjes van Vivera
– 1 el olie om de kipstuckjes in te bakken
– 1 Maatbeker (voor 1 liter water)
– Een grote pan (ik gebruik een braadpan)
– Een koekenpan

Dit moet je doen:


Schil de winterpeen en snijd ze in dikke plakken. De dikke plakken snijd je dan in vieren en zet je opzij. Breng 1 liter water aan de kook (in de braadpan) en voeg zodra het kookt de bouillonblokjes toe. De bouillonblokjes smelten in ongeveer vijf minuten. Zodra dat is gebeurd voeg je de winterpeen en de rijst toe. Laat dit zo’n 12 minuten koken en zet daarna op zacht. In de tussentijd bestrooi je de kipstuckjes met veel kerriekruiden. Dan bak je ze tot ze iets donkerder worden. Daarna zet je het vuur uit. Nu voeg je de velderwtjes en de kipstuckjes toe aan de pan met winterpeen, rijst en bouillon. Laat dit nog zo’n 10 minuten op laag vuur pruttelen. Daarna kun je het opscheppen. Geniet van je vegan kipkerrie!

Als je deze vegan kipkerrie of een ander recept van mij probeert en op social media post, wil je dan de hashtag #HetGroeneBroertje gebruiken? Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaten!

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. Nicolet
  14 november 2016 / 10:42

  zit er in in de bouillon blokjes geen ei? Wij kunnen we i.v.m. allergie van neefje nooit gebruiken bij familie etentjes, maar dan zou jij ze niet willen i.v.m. vegan? Of kunnen deze wel? Dan moet ik dat eens doorgeven.

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   14 november 2016 / 10:52

   In die van Zonnatura sowieso niet. Zij zeggen letterlijk op de verpakking: “Geschikt voor vegetariërs en veganisten.” Als er wel ei in zat, zou ik ze inderdaad ook niet gebruiken. Dus deze mag jouw neefje waarschijnlijk ook!

   • Nicolet
    15 november 2016 / 10:01

    Das mooi! Ga ik onthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..