Recept | De lekkerste guacamole ever

Guacamole

Guacamole, ik ben er dol op. Lekker op (stok)brood, als dip voor maiszoutjes, als topping op een wrap maar ook op een rijstwafel is guacamole erg lekker! Ik laat je zien hoe je heel makkelijk zelf de lekkerste guacamole maakt.

Dit heb je nodig voor de lekkerste guacamole:

– 3 eetrijpe avocado’s
– het sap van een halve limoen
– 1 rode ui
– een halve rode peper
– twee teentjes knoflook
– een mespuntje (zee)zout

Dit moet je doen voor je home made guacamole:

guacamoleSnijd de avocado’s doormidden en haal de schil er af. (Als je van de pitten avocadoplanten wilt maken, snijd dan niet in de pit. Hoe je een avocadoplant kweekt, vind je hier: Hoe kweek je nou echt je eigen avocadoplant) Doe de avocado’s in een grote komen prak ze fijn. Snijd de rode ui in hele kleine stukjes en voeg bij de avocado. Ontdoe de rode peper van de zaden en snijd een halve peper in kleine stukjes. Doe de rode peper in de kom met de avocado en rode ui. Pers twee teentjes knoflook fijn en voeg dit samen met het limoensap en het zout bij de rest.

Roer het geheel goed door en prak waar nodig. Doe je homemade guacamole in een mooi schaaltje en serveer met een van bovenstaande opties. Geniet ervan!

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN EN/OF MIJ TAGGEN (@HETGROENEBROERTJE)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

Volg:
Delen:

7 Reacties

 1. 8 april 2018 / 08:37

  Mmm ziet er super lekker uit! Ik probeer nu wel wat minder vaak avocado’s te eten, omdat ze van zo ver moeten komen. Nu heb ik er wel weer zin in… Ik maakte wel eens guacamole met erwtjes, ik denk dat ik dat nog eens met jouw recept ook ga proberen, gewoon de avocado door gepureerde erwtjes vervangen, kan in feite niet slecht zijn he 🙂

 2. 28 maart 2018 / 12:24

  Verse guacamole is echt de lekkerste ever! Het wordt hoog tijd dat ik het zelf ook eens ga maken, want het klinkt zo makkelijk 🙂 En het is zo lekker met wat mais chips, en dat is gelijk ook weer een stukje gezonder op de bank hangen op vrijdag avond hihi.

  • 30 maart 2018 / 14:46

   Helemaal mee eens! Het is sowieso beter dan een zal chips.. of.. koek.. of.. hmmm. Hahaha Het is super makkelijk dus maar gauw proberen! Maak je het vanavond?

 3. 28 maart 2018 / 09:05

  Ik maak het NOOIT, terwijl ik het eigenlijk best lekker vind en het is natuurlijk hartstikke gezond. Goede reminder dit 🙂

 4. 28 maart 2018 / 08:25

  De enige manier waarop ik avocado wel echt lekker vind! Ik ga deze een keer proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..