Recept | Watermeloen pizza (van de barbecue)

Watermeloen pizza (van de barbecue)

Waarom moet een pizza altijd hartig zijn? Of warm? Dat hoeft helemaal niet! Verwen jezelf met deze gezonde watermeloen pizza! Super geschikt als toetje, maar ook als snack en ontbijt. En je kan het zo bont maken als je zelf wilt. Go for it!

Dit heb je nodig voor een watermeloen pizza voor één persoon:

– Een schijf (baby)watermeloen van ongeveer 1 centimeter dik
– Alpro Absolutely Coconut yoghurt
– Vers fruit (in mijn geval frambozen en kiwi)

Dit moet je doen voor deze gezonde pizza:

Ik mag dit bijna geen recept noemen, zo simpel is het: besmeer de schijf watermeloen met een laagje plantaardige yoghurt. Op de foto gebruik ik Alpro Absolutely Coconut uit een beker. Zorg dat je fruit gebruikt dat qua kleur een mooi contrast geeft. Denk hierbij aan tegenovergestelde kleuren zoals rood – groen,  oranje – blauw, roze en lichtgroen. Ik gebruikte hier roze frambozen en groene kiwi. De kiwi sneed ik in kleine stukjes voor een magisch effect. Maar je kan dus ook kiezen voor bijvoorbeeld perzik (oranje) met blauwe bes (blauw). Of rode bessen (rood) met munt (groen).

Een tip zodat je de goede kleurencombinaties kan maken: Google eens op ‘Kleuren cirkel’. Daarin zie je alle contrasten duidelijk en zie je welke kleuren goed bij elkaar passen.

watermeloen pizzaWil je deze watermeloen pizza helemaal next level maken? Watermeloen leent zich heel goed voor op je barbecue. Bak de watermeloen een paar minuten op elke zijde op de barbecue (Heb nog geen barbecue? Kijk eens bij Kamado Express voor pracht exemplaren. Als ik ooit mijn droomhuis vind, heb ik alvast mijn droom barbecue gevonden in de OFYR lijn). De watermeloen krijgt dan een rokerige smaak en vlezige structuur. Zelfs zonder beleg is het een feestje in je mond.

Nu we toch over het barbecueën van fruit hebben, wist je dat veel soorten fruit zich goed lenen voor de barbecue? Bananen en  (halve) perziken of nectarines doen het ook heel goed op de barbecue. Denk er alleen wel om dat je ze niet laat verbranden. Fruit op de barbecue gaat namelijk echt heel snel. Ben je op zoek naar andere tips voor je BBQ-avondje? Check dan mijn tips voor een vegan barbecue of mijn vegan smeersels voor bij de barbecue. (Het is sowieso heel leuk om te zien hoe ik toen fotografeerde en hoe dat nu gaat. De foto’s zijn misschien wat minder mooi, maar de tips zijn nog steeds goud. 😉 Enjoy!

Ik ben benieuwd of jij nog spannende combinaties hebt voor op de barbecue. Deel je ultieme barbecue tip vooral hieronder in de reacties!

 

 

 

 

Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. 13 juli 2020 / 21:51

    Oeeh lekker zo’n gezonde pizza!
    Ik hou van zomerfruit dus zo’n meloenpizza zal mij vast goed bevallen!

  2. 8 juli 2020 / 14:12

    wauw, dat ziet er zo geweldig uit. Ik had nooit gedacht dat dit zo geweldig zou kunnen zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..