Boekrecensie | Verlangen naar Minder – Jelle Derckx

Verlangen naar minder

Verlangen naar minder. Dat doe ik. Ik wil minder spullen, minder screentime en minder geld uitgeven. In ‘Verlangen naar minder’ vertelt Jelle Derckx zijn verhaal. Hoe hij in aanraking kwam met minimalisme en wat het voor hem doet. Ik las zijn boek en vertel je er graag meer over!

 

Jelle vertelt veel over zichzelf in het boek. En dat is fijn. Zo begrijp je beter hoe zijn drang naar minimalisme is ontstaan en hoe zijn reis verliep. Zo vertelt Jelle Derckx bijvoorbeeld dat zijn vader manisch is. En hoe lastig dat voor hem en zijn eigenwaarde is geweest. Hoe dat zijn leven heeft beïnvloed. Zijn zelfbeeld.

In Verlangen naar minder staan handige tips, trucs en Jelle geeft ons tools om je leven duurzamer, minimalistischer en gelukkiger te maken. Heerlijk!!

Jelle vertelt hoe een reis met vrienden naar Brazlilië, zijn leven compleet veranderde. Hoe het gesprek en de dans met een prachtige meid, zijn kijk op levensgeluk liet schudden op haar grondvesten.

Hij ging minder kopen en bewuster leven. Zo legde hij de focus op wat hij écht belangrijk vindt in het leven. En dat wil ik ook! Ik wil geen slachtoffer meer zijn van deze maatschappij.

 

 

Door de verhalen die Jelle deelt in ‘Verlangen naar minder’ heeft hij mij gemotiveerd om ook weer aan de slag te gaan. Zo heb ik gisteren een vuilniszak vol spullen weggegooid en een shopper vol meegegeven aan een vriendin. Iedere keer als er iets weg gaat, voel ik me een stukje gelukkiger. Terwijl ik voorheen altijd dacht dat spullen er juist voor zorgden dat ik gelukkig was.

Heb je niks met minimalisme of juist een heleboel? Wil je meer weten of je laten inspireren? Ik kan Verlangen naar minder echt aanraden. Je bestelt ‘m gemakkelijk via Bol.com:

Volg:
Delen:

4 Reacties

  1. 12 augustus 2018 / 19:08

    Deze staat ook op mijn lijstje! Maar een nieuw boek kopen vind ik dan weer niet zo minimalistisch. Ik hoop dat ik hem binnenkort ergens tweedehands kan scoren of in de bieb kan lenen.

  2. 12 augustus 2018 / 16:46

    Ik hou echt van minimalisme. Het laat me nadenken over de spullen die ik bezit, maar nog meer over wat ik koop. Ik probeer nu niks meer te kopen als het niet perfect zit bijvoorbeeld om te voorkomen dat ik iets koop wat toch meh is. Daarnaast is weggooien zo bevrijdend inderdaad ?

  3. 12 augustus 2018 / 16:27

    Ze hadden hem helaas niet bij de bieb gisteren šŸ™ Maar het boek staat zeker op mijn lijstje, ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..