Boekrecensie | Weg ermee – Dennis Storm

Weg ermee - Dennis Storm

Dat Dennis Storm een ontzettend knappe vent is, dat zie ik met mijn ogen dicht. Dat hij toffe programma’s maakt, dat weet ik ook. Maar dat hij een minimalistische levensstijl heeft, dat wist ik niet. Totdat ik het boek Weg ermee tegenkwam. Ik las ‘m in één middag uit!

Minimalisme is al iets wat mij langer interesseert. Het begon bij Mari Kondo gevolgd door een Minimalisme Challenge. Toch is dat niet genoeg. Spullen jongen toch nog steeds aan en ik heb meer spullen in mijn bezit dat ik wil. Daarom komt Weg ermee van Dennis Storm als geroepen. Een super handzaam boekje met een heleboel waardevolle informatie!

Dennis Storm heeft jaren uit een koffer geleefd. Hotel in, hotel uit. Vliegtuig in, vliegtuig uit. De charme van een hotel brengt hem rust. Alleen de basics zijn er en daardoor veranderde zijn hele mindset. Waarom zou hij niet thuis zo leven zoals hij in hotels doet? Minder spullen, meer (vrije) tijd. Minder werken, minder geld en dus minder uitgeven en minder drang om nieuwe spullen te kopen.

Dennis Storm geeft in Weg ermee hele fijne tips door middel van eigen ervaringen te delen en uit te leggen. Zo vertelt hij over cadeau’s en feestdagen. En wat voor onzin dat is. Je hoeft geen cadeau te geven aan iemand die er niet op zit te wachten. Zo gaf ik dit jaar bij mijn vegan verjaardagsfeestje ook aan dat ik geen cadeau’s hoefde. Ik heb genoeg.

Daarnaast haalt Dennis ook een aantal wetenschappelijke onderzoeken naar voren. Een peuterspeelzaal zonder speelgoed? Hoe dan? Dat wordt heel simpel opgelost door creativiteit. Daarnaast blijkt ook nog dat als je kinderen overlaadt met speelgoed, ze minder creatief worden.

En dan het milieu. Zelfs dat haalt Dennis aan in Weg ermee. Alles zit in plastic of is van plastic. We kopen spullen voor een habbekrats omdat ons wordt verteld dat we gelukkiger worden als we dat ene product hebben. Terwijl moeder aarde hiervoor de prijs betaalt. Wat ervaren minimalisten weten (en ik ook steeds beter leer te begrijpen) is dat spullen alles behalve gelukkig maken. Ze maken troep en verstoren je rust.

Je koopt Weg ermee onder andere bij Bol.com en kost € 14,99 12,50

 

* Dit artikel bevat een affiliatielink. Hiermee verdien ik een klein percentage als je via mijn link iets bestelt bij Bol.com Jou kost het helemaal niets extra!

Volg:
Delen:

15 Reacties

 1. 24 juli 2018 / 18:25

  Hey ik kwam op je website via het bloggerscafe. Je hebt een mooie website met onderwerpen die me aan het hart gaan. Dit boek staat ook op mijn lijstje en het leuk me dan ook leuk om te weten wat jij ervan vindt. Maar dit is niet echt een recensie maar meer een beschrijving waar het boek over gaat. Het is niet mijn bedoeling om je de les te lezen ofzo maar ik was gewoon nieuwschierig wat je van het boek vondt en kon dat eigenlijk niet terugvinden in je recensie.

  • 24 juli 2018 / 18:33

   Haha, daar heb je eigenlijk wel gelijk in! Goed dat je het aankaart hoor. Ik moet er even wat meer van mezelf in leggen. Dat doe ik morgen. Bedankt voor je berichtje!

   Wat ik van het boek vond? Het leest heel fijn weg en het gaf me inzichten die ik eerder niet had. Dennis kijkt op een andere manier naar dingen dan ik. Dat vond ik echt mooi om te lezen. Bijvoorbeeld over die hotelkamer, zo had ik dat nog nooit bedacht. Bijzonder ook dat zijn motivatie voor minimalisme daar vandaan komt!

 2. 14 juli 2018 / 22:20

  Ik had het boek als cadeau gekocht voor mijn schoonzusje, bleek dat ze hem zelf al had gekocht 🙂 Nu hou ik hem lekker zelf, heel benieuwd! De minimalism challenge waar ik een tijdje terug aan mee deed (dankzij jou) beviel al heel goed, dus ben heel benieuwd naar dit boek.

  • 24 juli 2018 / 18:36

   Wauw, wat fijn dat ik je mocht inspireren voor de minimalism challenge! Inmiddels ben je vast al in het boek begonnen. Wat vind je er (tot zover) van?

 3. 12 juli 2018 / 09:57

  Deze staat ook op mijn lijstje. Ben wel benieuwd, gaf het je echt nieuwe inzichten of ideeën? Ik wacht in elk geval even tot het in de bieb ligt.

  • 12 juli 2018 / 10:17

   Ja, vind ik wel! De mindset wordt ook heel simpel uitgelegd en ik de vergelijking met een hotelkamer en je huis, was voor mij nieuw.

   • 12 juli 2018 / 10:21

    Dat vertelde hij ook in de podcast van Happinez inderdaad en dat triggerde mij ook wel. Al vind ik hotelkamers juist vaak bar ongezellig, op vakanties km je wel terug tot de essentie van wat je nodig hebt. Dank voor je reactie, ik ben benieuwd!

 4. 12 juli 2018 / 09:36

  Wat een mooi uitgangspunt! Klopt, op vakantie voel ik me, met m’n koffertje met daarin essentials, ook prima. Waarom verzamelen we thuis dan zo’n massa spullen? De moeite waard om over na te denken.

  • 12 juli 2018 / 10:16

   Ja, het is toch gek dat we thuis een groot huis willen om onze spullen in op te slaan. Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op!

 5. 11 juli 2018 / 21:03

  Geweldig dit, ik wist het ook niet! Maar hij staat nu op mijn lijstje 🙂

 6. Ikram daraaoui
  11 juli 2018 / 20:53

  Ik vind het erg interessant, aangezien ik vaak ben verhuisd??? heb ik altijd het idéé dat ik niks nodig heb behalve mijn id. Ik ga het boek zeker lezen. Bedankt

  • 12 juli 2018 / 10:16

   Dan snap ik het! Goed dat je al zo’n mindset hebt !Meer spullen maakt niet per se gelukkig! Meer vrijheid wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..