Recept | De lekkerste vegan club sandwich

vegan club sandwich

Tijdens de lunch eet ik graag een raw courgette pesto salade of een broodje. Deze vegan club sandwich is zo makkelijk maar tegelijkertijd zo lekker, mijn favorietje voor deze zomer!

Dit heb je nodig voor een vegan club sandwich voor 4 personen:

– 1 Turks brood (zelf afbakken of kant en klaar kopen)
– 2 bakjes kipstuckjes van de Vegetarische Slager of Vivera
– Complete seasoning (van de Antilliaanse/Surinaamse supermarkt)
– 1 Eetrijpe avocado
– 1 Rode ui
– Rucola
– IJsbergsla

 

Dit moet je doen voor je vegan club sandwich:

vegan club sandwichAls eerste bakje het brood af volgens de verpakking. Heb je een kant en klaar Turks brood gekocht, dan sla je dat natuurlijk over. Zet een koekenpan op het vuur en doe hierin twee eetlepels water (of olijfolie). Kruid de kipstuckjes met de complete seasoning en bak ze op laag vuur lichtbruin. Let erop dat je ze op laag vuur bakt omdat ze dan een taaiere structuur krijgen.

Snijd de rode ui in hele kleine blokjes. Zet de versnipperde ui daarna apart. Snijd de avocado doormidden (als je zelf een avocado plant wilt kweken, beschadig dan de pit niet). Snijd de avocado daarna in dunne plakjes.

Snijd het Turkse brood in vieren en snijd open. Leg hierop een bedje van ijsbergsla en verdeel de kipstuckjes. Vervolgens strooi je over de kipstuckjes een beetje rode ui. Beleg de kipstuckes met rucola en top dit af met sneetjes avocado. Geniet van de heerlijke vegan club sandwich voor een gezamenlijke lunch.

 

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@HETGROENEBROERTJE)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

Volg:
Delen:

4 Reacties

  1. 9 juli 2018 / 21:23

    Mmm, kun je dit morgen even bij me komen bezorgen 😉 Ziet er heerlijk uit!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..