Boekrecensie | 7 ingrediënten vegan – Rita Serano

7 ingrediënten vegan

Veganistisch koken ingewikkeld? Nee joh! Al helemaal niet met 7 ingrediënten vegan van Rita Serano! In dit boek heeft Rita de meest lekkere recepten uitgewerkt en ze bestaan uit maar 7 ingrediënten (los van kruiden en rijst e.d.). Dat moest ik natuurlijk proberen!
Veel mensen denken dat als je veganistisch wilt gaan eten, je koken helemaal opnieuw moet uitvinden en dat er in elke maaltijd wel 100 ingrediënten gaan. Niets is minder waar en Rita Serano bewijst met 7 ingrediënten vegan het tegendeel. Iedere maaltijd in dit boek, van ontbijt tot diner, van lunch tot toetje, alles bevat maximaal 7 ingrediënten. Ik probeerde natuurljk een recept want ik kan ook wel 7 ingrediënten in een pan gooien, maar het moet ook een beetje te nassen zijn..

Pittige stoofpot van wortel en kikkererwten

Stoofpot? Pittig? Count me in! Ik ging voor het recept op pagina 78 in het hoofdstuk ‘voedzaam’. De 7 ingrediënten waren veelbelovend: 1 ui, 1.5 el Harissa, 400 gram gehakte tomaten uit blik, 6 wortelen in plakken van 1 cm, verse koriander, kikkererwten en olijven. Dat laatste vind ik verschrikkelijk. Ik lust gewoon geen olijven. Maar goed, ik wilde het toch een kans geven. Als serveersuggestie staat erbij dat je het dient te serveren met bulgur, quinoa of couscous. Ook kun je er nog een dot zelfgemaakte yoghurt bij doen om de pittigheid een beetje te neutraliseren.

Door de rauwe wortelen moest het best lang opstaan (Sytse weet namelijk niet hoe groot één cm is) maar dat vond ik de moeite waard. Het was namelijk superlekker! De yoghurt erbij vind ik echt briljant. Ik houd van pittig eten maar het moet wel een beetje te nuanceren zijn. Ik schoot per ongeluk (heel bewust) uit met de Harissa en het was lekker pittig! De tintelende lippen waren weer rijkelijk aanwezig 😉 Een klein dipje van de (vegan) yoghurt en ik kon er weer tegenaan. Het recept voor Pittige stoofpot van wortelen en kikkererwten uit 7 ingrediënten vegan is echt een aanrader! En die gore olijven? Op een vork vol met ander voedsel vond ik het prima te doen. Ik ben nog geen fan, dat word ik ook niet, maar in een maaltijd vind ik het prima te doen!

7 ingrediënten vegan

Meer over het boek

Rita Serano is een bekend kookboekenschrijfster. Voor mijn oude blog (The S Files, bestaat niet meer) mocht ik alle andere edities van 7 ingrediënten recenseren (7 ingrediënten slank, taart, vegetarisch) en ik ben dan ook superblij dat er nu een vegan editie is van deze reeks! 7 ingrediënten vegan van Rita Serano is opgedeeld in 7 hoofdstukken (see what she did there?). Normaal gesproken verwacht je in een kookboek hoofdstukken als ‘ontbijt’, ‘lunch’, ‘diner’ e.d. Dit boek is anders ingedeeld. De hoofdstukken zijn: Start, Vers, Snel, Voedzaam, Delen, Zoet en Basis. Super logisch om het zo in te delen. Geen tijd om te koken? Dan kijk je bij Snel. Een zwaar weekend achter de rug? Blader gauw door naar Voedzaam. Al met al vind ik dit boek, vooral omdat het recepten zijn met maar 7 ingrediënten, echt een aanwinst voor de vegan kookboeken in mijn boekenkast. Ben je op zoek naar je eerste vegan kookboek? Dan kan ik je deze echt aanraden!

Je koopt “7 ingrediënten vegan”van Rita Serano onder andere bij Bol.com voor € 19.99

 

* Dit artikel bevat een affiliatielink. Hiermee verdien ik een klein percentage als je via mijn link iets bestelt bij Bol.com Jou kost het helemaal niets extra!

Volg:
Delen:

10 Reacties

 1. 4 juni 2018 / 13:05

  Klinkt als een fijn boek, ik hou wel van eenvoudige maar lekkere dingen. Olijven hou ik ook niet van, en in dit geval zou ik er dan ook gewoon een 6-ingrediënten-gerecht van gemaakt hebben :’)

  • 15 juni 2018 / 13:37

   Hahah dat snap ik wel! Ik vond de olijven erin niet heel vies, maar ik denk dat het zonder nog net iets lekkerder is 😉

 2. 31 mei 2018 / 12:07

  Hahaha I looove olijven! Ziet er heel lekker uit en fijn dat het allemaal makkelijke recepten zijn!

  • 15 juni 2018 / 13:38

   Hahah ik vind ze echt verschrikkelijk! Het boek zelf vind ik wel heel fijn!! Ik ga er binnenkort weer uit koken! 😀

 3. 31 mei 2018 / 11:51

  Leuk om te lezen! Ik denk net zo over het boek 🙂

 4. 31 mei 2018 / 11:25

  “Die gore olijven”, haha! Ik ben er juist dol op! 😀 Klinkt als een fijn boek. Onze keuken is vrij klein en uitgebreid koken is niet bepaald een optie, dus dan is een gerecht met maximaal zeven ingrediënten goed te doen!

  • 15 juni 2018 / 13:39

   Ja, dan is dit boek zeker een aanrader voor je! 😀 Als je dit recept maakt, mag jij er extra olijven in doen 😛

 5. 31 mei 2018 / 09:08

  Oeh super leuk! Ik probeer steeds meer recepten, dus ben benieuwd 🙂

  • 15 juni 2018 / 13:39

   Ik ook! Ik vind het heel leuk om recepten van andere mensen te proberen en met een kast vol vegan kookboeken zijn er opties te over! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..