Recept | Vegan biscotti met Sinaasappelrasp

foto van vegan biscotti in kerstsfeer met goud en wit

Bij de Panna Cotta die ik veganizede, zat cantuccinikruim. Deze kon ik niet vegan vinden dus ik maakte m’n eigen biscotti met sinaasappelrasp! Deze kun je verkruimelen en over de panna cotta doen of gewoon serveren bij de thee.

Je hebt nodig voor de 10 vegan biscotti koekjes

– Oven
– Bakpapier
– Grote kom
– Scherp mes
– Schone handen

Dit zijn de ingrediënten:

– 70 gram Amandelstiften
– 200 gram Amandelmeel
– 1,5 sinaasappel (1 om te raspen, 1/2 voor het sap)
– 60 gram Ahornsiroop

Dit moet je doen voor de vegan biscotti koekjes:

foto van vegan biscotti in kerstsfeer met goud en witVerwarm je (hete lucht) oven op 180 graden. Tijdens het opwarmen van de oven doe je het amandelmeel, amandelstiften en ahornsiroop in een grote kom. Kneed het geheel goed door totdat je een deeg krijgt dat iets te droog is. Vervolgens pers je 1/2 sinaasappel en dit sap giet je beetje bij beetje door het deeg totdat je een goed deeg hebt dat niet teveel plakt.

Was de hele sinaasappel goed en dep droog. Rasp de schil van de sinaasappel en kneed dit ook door het deeg.

Maak van het deeg een mooie rol en duw alle kanten een beetje plat zodat het bijna een rechthoek wordt. Snijd met een scherp mes in een vloeiende beweging het deeg in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik. Bak de koekjes in ongeveer 18 minuten af (of totdat ze een mooie bruine kleur krijgen). Draai de koekjes halverwege de baktijd voorzichtig om zodat je beide kanten goed bakt. Laat ze goed afkoelen. Door het afkoelen worden ze hard en knapperig. Enjoy!

Dit recept is ontstaan tijdens het Veganizen van de Kerstallerhande van December 2021 en verscheen eerder in het gezamenlijke e-boek dat we maakten. Deze vind je hier: E-boek Vegan Allerhandig

Wil je graag de Panna Cotta erbij maken? Dat recept vind je ook in het e-boek maar ook hier: Vegan Panna Cotta

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..