Recept | Pasta uit de oven met rokerige bloemkoolsaus

Recept | Pasta uit de oven met rokerige bloemkoolsaus

We houden allemaal van pasta, toch? Ik maakte een heerlijke ovenschotel met penne en een rokerige paprikasmaak. Dit recept is zo gemakkelijk en lekker, ik weet zeker dat je dit ook wilt maken! Benieuwd? Let’s go!

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 400 gram Bloemkoolroosjes
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teen knoflook (gehakt)
  • 500 ml bouillon
  • 180 gram (vegan) kipstukjes
  • Kipkruiden naar smaak
  • 1 el edelgistvlokken
  • 2 el ongezouten cashewnoten
  • 1 el paprika poeder
  • 250 gram volkoren Penne
  • 150 gram velderwtjes
  • Boter om in te bakken
  • Scheutje (olijf)olie
  • Optioneel: 1 takje Juanita cherry tomaten

Apparatuur: Staafmixer, keukenmachine, oven, kookpan, hapjespan

Dit moet je doen:

Zet een hapjespan op het vuur en doe hier een beetje boter in. Zodra de boter is gesmolten voeg je de ui toe. Zodra de ui glazig is, doe je de gehakte knoflook erbij. Schep het regelmatig om zodat het niet verbrandt. Na ongeveer twee minuten voeg je de bloemkool, het paprikapoeder en de bouillon toen. Laat op middelhoog vuur pruttelen totdat de bloemkool gaar is.

In de tussentijd kruid en bak je de kipstukjes in een beetje boter totdat ze goed gaar en een beetje krokant zijn. Zet opzij en kook de volkoren Penne volgens de verpakking. Sprenkel na het afgieten er een beetje olijfolie overheen zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken. Schep goed door.

Zodra de bloemkool gaar is, schep je dit uit de bouillon. Prak de bloemkool fijn en schep er 2 el bouillon bij. Maak er met de staafmixer een gladde massa van.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Tijdens het voorverwarmen schep je de penne in de ovenschotel. Dit is de onderste laag. Gevolgd door de ‘kip’ en velderwtjes. Als laatste schep je voorzichtig de saus eroverheen.

Voor een kaasachtige smaak maak je je eigen alternatief voor parmezaanse kaas. Plet 2 el ongezouten cashewnoten en mix dit met 1 el edelgistvlokken. Eventueel kun je hiervoor een keukenmachine gebruiken. Sprenkel dit over de bloemkoolsaus. Ter decoratie kun je een takje Juanita cherry tomaatjes toevoegen. Zet in de voorverwarmde oven voor 10 tot 15 minuten zodat alle goed heet is en de tomaatjes een beetje garen. Eet smakelijk! Caution! Hot!

Wist je dat gist extract super gezond is? Gist heeft een hoog eiwitgehalte (65%) en bevat essentiële aminozuren, vitamines en mineralen. Dit draagt bij aan een gezond voedingspatroon.

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..