Recept | Vegan rendang

Vegan Rendang recept

Rendang is eigenlijk een gerecht met (stoof)vlees. Maar als innovatieve vegans, maken wij het natuurlijk met jackfruit! Bij deze deel ik een heerlijk recept voor vegan rendang.

Dit heb je nodig voor 4 porties vegan rendang:

– 2 blikken young jackfruit van fairtrade
– 2 pakjes rendang boemboe van fairtrade original
– 2 blikjes kokosmelk a 170 ml
– 2 citroengras stengels
– 300 gram zilvervliesrijst
– 700 gram sperziebonen
– Olie om in te bakken

vegan rendangDit moet je doen:

Als eerste doe je een beetje olie in een pan en dat laat je lekker heet worden. Ik gebruik in dit recept olijfolie maar je kan in principe elke olie gebruiken die je wilt. Tijdens het opwarmen van de olie haal je de jackfruit uit de blikjes en die spoel je af. Laat rusten in een vergiet.

Zodra de olie op temperatuur is, doe je de boemboe in de pan en bak je dit een beetje aan. Doe vervolgens de kokosmelk erbij en roer goed door. Blijf roeren totdat er geen klontjes rendang boemboe meer in zitten. Daarna doe je de Jackfruit en citroengrasstengels in de pan en roer goed door. Zorg ervoor dat alle jackfruit bedekt is met het mengsel van boemboe en kokosmelk.

Laat het geheel zo’n 20 minuutjes pruttelen (wel af en toe roeren) zodat de jackfruit een beetje uit elkaar valt. Trek de jackfruit verder uit elkaar met twee vorken. Zodat je echt een beetje de draadjesvlees structuur krijgt.

Laat de jackfruit nog zo’n 30 tot 40 minuten sudderen zodat het echt helemaal zacht wordt. Blijf wel zo af ten toe roeren. In de tussentijd kook je de rijst en de sperziebonen zoals je gewend bent.

Alles klaar? Haal dan de citroengrasstengels eruit en serveer de vegan rendang met de rijst en sperziebonen. Enjoy!

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@HetGroeneBroertje)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

*Dit recept is geïnspireerd op de input voor een weekmenu van Volwaardig Plantaardig.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..