Wat ik eet op een dag #3

wat ik eet op een dag vegan 3

Het is alweer tijd voor de derde Wat ik eet op een dag! Vandaag was het voor mij de eerste normale dag na al dat feestdagen geneuzel dus tijd om weer een beetje richting een normaal voedingspatroon te gaan. Die omschakeling vind ik altijd best lastig, maar ik doe m’n best!

Wat ik eet op een dag 3 ontbijt

Ontbijt

Mijn ontbijt bestond uit een heerlijke kom Apro Soja variatie op yoghurt met stukjes perzik. Daar gooide ik zelf 50 gram muesli van MyMuesli doorheen (de Save the rainforest editie) en roerde dit lekker door elkaar. Als ochtend ritueel dronk ik een ijskoude latte met havermelk. De redbull verslaving ben ik dan wel kwijt, maar ik heb wel m’n koffie nodig hoor!

 

Wat ik eet op een dag 3 lunch

Lunch

Als lunch at ik twee heerlijke volkoren boterhammen met mayonaise, rucola, alfalfa en gebakken kastanje champignons. Hiervoor gebruikte ik 200 gram kastanje champignons. Gemiddeld neem ik dus 100 gram per boterham. Ik bakte ze in een beetje olijfolie met verschillende kruiden. Echt superlekker! Wel een beetje een slechte foto hè? Het was zo’n donkere dag dat een foto zoals je van mij bent gewend, niet echt wilde. En koude kastanje champignons had ik ook geen zin in. Haha!

wat ik eet op een dag 3 - avondeten

Diner

Als avondeten hadden we mijn heerlijke bami! Het is een super gemakkelijk recept en we eten er altijd twee keer van. Heel chill! Wil je deze bami ook een keer maken? Dan vind je hier het recept: Vegan bami met kipstuckjes. Funfact: Dit is een van de allereerste recepten die ik ooit maakte toen ik vegan werd. Ik was dol op bami en er een vegan versie van maken was echt een eitje (see what i did there?). Dus mocht je nog iets zoeken wat easy peasy is en waar ook vleeseters van genieten? This is it! Bij het avondeten dronk ik een flesje kombucha van het merk Vigo in de smaak Schisandra.

Tussendoor

’s Avonds gingen we op verjaardagsvisite bij een vriendin. Daar heb ik een paar toastjes met hummus gegeten en een paar Oreo’s. Daar heb ik geen foto’s van gemaakt want eten fotograferen in een kringverjaardag met alleen wat sfeerlicht, dat was niet zo’n succes (lees: veel te donker).

Ik vind het super leuk om deze ‘Wat ik eet op een dag’ artikelen te maken. Het zorgt er meteen ook voor dat ik zelf wat meer varieer en wat minder snaaiwerk eet. Ik ben in deze artikelen echt heel eerlijk. Kijk maar eens naar deze: Wat ik eet op een dag 2. Dat was niet zo’n gezonde dag. Maar ook dat deel ik. Want niemand eet 100% gezond en ik al helemaal niet! Bedankt dat je weer kwam kijken naar deze Wat ik eet op een dag en ik hoop dat ik je mag inspireren.

Ik hoop dat je het leuk vond om een kijkje in mijn menu te nemen in deze wat ik eet op een dag. Benieuwd naar voorgaande overzichtjes? Check dan: Wat ik eet op een dag overzicht.

Volg:

2 Reacties

  1. 7 januari 2020 / 10:45

    Je lunch!! ? En we ontbijten ongeveer op dezelfde manier. Ik eet zulke Alpro Natuur met wat diepvriesfruit (dat kleurt de boel) en muesli. Wel de avond van tevoren alvast klaarzetten of je moet eerst nog wachten totdat het ontdooid is, haha. #hangry

  2. 6 januari 2020 / 11:30

    Leuk om te zien wat je op een dag eet! Gebakken champignons op een broodje is ook erg lekker. Denk dat ik dat vanmiddag ook weer een keer ga doen, nu ik dit zie bedenk ik me dat er nog champignons zijn die op moeten. Ook erg lekker om ze te bakken met knoflook en een scheut sojasaus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..