Way to less

Way to less

Wie mij al wat langer volgt, weet dat ik in de afgelopen vier jaar al twee keer The 30 day Minimalism Game heb gedaan. Maar dat was nog niet genoeg. Ik ben op weg naar een leven met minder spullen. Daarom riep ik de categorie Way to less in het leven. Vandaag vertel ik je over het wegdoen van spullen en waarom ik deze categorie heb toegevoegd.

Minder spullen

Ik las een paar jaar gelden ongeveer dit: We leven in te grote huizen die kwalijk kunnen betalen, kopen te veel spullen die we niet nodig hebben, om mensen te imponeren die we niet mogen, met geld dat we niet hebben. Nou geldt dat natuurlijk niet voor iedereen en ook niet alles slaat op mij. Maar feit is wel dat ik teveel spullen heb. En grotere, duurdere of meer spullen maakt niet perse dat een mens gelukkiger wordt. Ik merk dat ondanks dat ik twee keer mee deed met The Minimalism Game, ik gewoon echt nog steeds teveel spullen heb die geen joy sparken – zoals Marie Kondo dat zo mooi zegt.

The 30 day Minimalism Game

Misschien heb je ook een keer meegedaan met The 30 day Minimalism Game, misschien heb je er nog nooit van gehoord. Either way leg ik voor de duidelijkheid even uit wat het is. The 30 day Minimalism Game is in het leven geroepen door The Minimalists. Het is een uitdaging waarbij je een maand lang, iedere dag spullen verzameld die je niet meer nodig hebt of die je niet langer gelukkig maken. Op de eerste dag van de maand pak je één ding, op de tweede dag twee dingen, op de derde dag drie en op de vierde dag vier. Helemaal totdat je de volledig maand hebt gevolgd. Op dag 30, zoek je dus 30 dingen uit die je niet langer gelukkig maken. In totaal laat je dus 465 dingen los. Dankzij deze game leer je op een andere manier naar je bezittingen te kijken. Ik stelde mezelf deze vragen: Heb ik dit nodig? Wanneer heb ik dit voor het laatst gebruikt/gedragen? Maakt dit mij echt gelukkig? Wat voel ik hierbij? Door kritisch naar spullen te kijken, en tijdens de game werd ik iedere dag kritischer, wordt het steeds gemakkelijker om spullen los te laten.

My way to less

Waarom ik minder spullen wil

Het is niet per se zo dat ik minder spullen wil, maar ik wil alleen nog maar spullen die me echt gelukkig maken. En veel spullen bewaar ik ter herinnering aan iets. Maar herinneringen zitten niet in spullen. Sommige spullen bewaar ik uit respect omdat ik ze heb gekregen. Maar dat is ook geen goede reden. Veel spullen betekent voor mij veel chaos, weinig overzicht en veel zoeken totdat je hebt gevonden wat je nodig had. Mijn boekenkast werd te vol waardoor ik een keuze moest maken: Een nieuwe plank ophangen, nog een kast aanschaffen of gewoon een aantal boeken weg doen? Ik koos voor het laatste. Ik zette 7 boeken te koop in de stories op mijn Instagram account en binnen een uur was ik ze alle zeven kwijt. Ik had dus wat geld verdiend (ze gingen echt weg voor mini prijsjes), ik had andere mensen gelukkig gemaakt en ik creëerde ruimte in mijn boekenkast. Een beter scenario kan ik me niet bedenken.

Way to less

Beetje gekke naam voor de nieuwe categorie hè? Wat betekent het eigenlijk? Weg naar minder? Veel te weinig? Het is maar net wie je vraagt om deze drie woorden te vertalen. Volgens Google Translate is het Veel te minder. Dat klopt dus sowieso niet. Voor mij betekent het: De weg naar minder spullen en meer geluk. Maar als ik het zo zou verwoorden werd het voor een categorie en een link al gauw te lang. Vandaar, Way to less. Mijn weg naar minder. Natuurlijk, weg in die context zou road moeten zijn. Maar ik koos voor way omdat iemand anders het misschien ziet als veel te weinig. My way to less stuff: Mijn manier naar minder spullen.

In deze nieuwe categorie zul je verschillende artikelen tegenkomen. Boekrecensies van boeken over minimalisme zoals deze en deze bijvoorbeeld. Declutter tips. Opruim ideeën en een kijkje in mijn weg naar minder spullen.

Volg:

5 Reacties

 1. 8 januari 2020 / 11:51

  Zo, hier ben ik heel benieuwd naar. Ik ben er zelf ook erg mee bezig. Ik word ook zó onrustig van alle ongebruikte spullen in ons huis. Alleen heb ik écht geen geduld om alles te verkopen; ik heb al een aantal zakken kleding in kledingcontainers gedumpt en een hoop spullen gratis weggegeven via Facebookgroepen. Ik kijk alleen erg op tegen het uitzoeken van m’n muziekcollectie, want ik heb zó veel cd’s waarvan er een aantal intussen aardig wat geld waard zijn, maar dat verkopen en versturen … Ain’t nobody got time for that. ?

  • 8 januari 2020 / 12:08

   Haha! Ik doe het via Instagram. Was binnen een uur alle boeken kwijt. Maar dat allemaal inpakken en versturen is wel een dingetje inderdaad.. Wat betreft je cd’s, je kan je afvragen of je dat de moeite waard vind of dat je liever iemand in de kringloop een voltreffer gunt ?

   • Anouk
    15 januari 2020 / 18:12

    Ik sta regelmatig op een rommelmarkt met mijn spulletjes. CD’s en boeken doen het daar heel goed. Een eurootje hier en een eurootje daar, het lijkt niet veel, maar alles bij elkaar toch best wel leuk! 🙂

 2. 8 januari 2020 / 09:57

  Veel te weinig zou ‘way too less’ zijn met dubbel o, dus ik zou het vertalen als ‘weg naar minder’ 🙂 Ik ben hier zelf ook regelmatig mee bezig, dus ben benieuwd naar deze categorie.

  • 8 januari 2020 / 10:04

   Haha, zie je! Het is maar net wie je vraagt! Leuk dat je hier zelf ook regelmatig mee bezig bent ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..