Wat ik eet op een dag #1

Wat ik eet op een dag 1

Yes! Het is zover! Mijn allereerste wat ik eet op een dag in een hopelijk heel lang durende serie. Zoals jullie weten eet ik veganistisch. Dus welkom op mijn eerste vegan wat ik eet op een dag! Ik ben in deze artikelen super eerlijk. Ik ben geen clean eater, whole food plant based foodie, maar ik houd gewoon van gezond en lekker eten!

Ik had op deze dag lekker een dagje thuiswerken. Dan neem ik altijd wat meer moeite voor m’n eten. En daardoor had ik ook de tijd om alles een beetje gristelijk te fotograferen. Veel plezier met dit overzicht en wie weet mag ik je inspireren!

Wat ik eet op een dag 1 ontbijt

Ontbijt

Ik koos als ontbijt een heerlijke smoothie. Doordat er havermout in zit, vult deze smoothie goed en kan ik in de ochtend direct een paar uurtjes knallen. Dit is het recept:

– 2 bevroren bananen
– 50 gram havermout
– 3 ontpitte dadels
– 100 tot 200 ml havermelk (je kan zelf kiezen of je van een dikke of vloeibare smoothie houdt)
– 2 handjes blauwe bessen.

Wat ik eet op een dag 1 rijstwafels

Tussendoor

Als tussendoortje at ik deze twee heerlijke rijstwafels met pure chocolade van Zonnatura. Lekker simpel, zo uit het vuistje. Meestal eet ik rijstwafels met pindakaas en banaan, maar gemak dient de mens nietwaar?

Wat ik eet op een dag 1 lunch

Lunch

Mijn lunch was dit heerlijke broodje kipschnitzel. Twee volkoren boterhammen, 4 plakjes komkommer, een eetlepel hummus, handje rucola, handje alfalfa en een heerlijke schnitzel. Combineer dat allemaal met elkaar en je kan je lol op! En stiekem eet ik er dan 2 van omdat ik anders nooit op een gezond aantal calorieën kom.

 

Boerenkool stamppot

Diner

Het avondeten was een feestje. Reinier en ik waren beide thuis met het avondeten dus ik maakte deze heerlijke stamppot boerenkool met zoete aardappel en vegan feta! Echt, dit is z’n lekkere combi! Het recept vind je hier: Boerenkoolstamppot met zoete aardappel en vegan feta.

Tussendoor

’s Avonds had ik een hele pittige yogales. Daardoor had ik naderhand nog wel trek en heb bij thuiskomst lekker een appeltje met kaneel gegeten.

Ik hoop dat je het leuk vond om een kijkje in mijn menu te nemen in deze wat ik eet op een dag. Ik probeer iedere week zo’n artikel te publiceren en ik hoop dat je er wat inspiratie uit mag halen qua recepten en tussendoortjes 🙂 Fijne week!

Volg:

12 Reacties

 1. Fanteality
  11 december 2019 / 12:50

  Bananen uit de vriezer, top idee! ?

 2. 10 december 2019 / 20:29

  Jaaa, zo’n leuke rubriek! De stamppot ziet er heerlijk winters uit en wat heeft je smoothie een prachtige kleur! Mij leek dit trouwens eerst ook erg weinig, tot ik besefte dat je twee dubbele boterhammen eet. Ziet er in ieder geval allemaal superlekker uit! Ik ga hier zeker inspiratie uit halen.

 3. Simone
  9 december 2019 / 10:31

  Wat een leuk artikel. Vandaag ben ik vrij en lig ik snotterig in bed, maar denk toch dat ik er zo uit ga om dat broodje te gaan maken 😉

 4. 9 december 2019 / 08:23

  Heel leuk om te zien! Ik voel me nu wel een veelvraat want ik zou dit denk ik te weinig vinden. Het is wel allemaal ontzettend lekker zeg, krijg trek!

   • 9 december 2019 / 08:37

    Ik zal het een dag na eten oké, kijken of dat nog steeds denk dan! Ik eet meestal rond de 2500 calorieën op een dag maar ben wel een stukkie korten dan jij.

    • 9 december 2019 / 08:41

     Ik denk dat het je meevalt hoor! 4 boterhammen met hummus, alfalfa, rucola en 2 schnitzels is best heavy hoor! Doe ik het best lang op ??

     • 9 december 2019 / 08:51

      Ja true, je eet er natuurlijk geen 2! Ben vooral benieuwd of het ontbijt genoeg is. Ga het in elk geval proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..