Afval journey met Weight Watchers #7

Afval journey met Weight Watchers #7

De zevende editie van mijn afval journey met Weight Watchers alweer. Je zou zeggen, daar moet flink wat vanaf zijn inmiddels. De vraag is natuurlijk of dat ook echt zo is. Spoiler: I’m in hell. 

De afgelopen week:

Inmiddels ben ik zeven weken lid van Weight Watchers. Ja, ik ben lid. Want ik heb me er twee weken niet aan kunnen houden. Dus ik doe niet al zeven weken aan Weight Watchers, ik ben alleen maar lid 😉 De afgelopen week heb ik drie goede dagen gehad. De vakantie sleepte nog even door en zo ook het slechte zorgen voor mezelf. Ik haat dat aan mezelf maar zonder ritme in de dag, heb ik ook geen ritme in het eten. Dat is iets waar ik echt in moet groeien. Ik heb voor de zekerheid alle punten toch ingevuld en kwam gemiddeld zo’n 5 tot 15 punten boven m’n daggemiddelde uit. Voor wie niet weet hoe het werkt met Weight Watchers en Smartpoints: DAT IS ENORM VEEL! Daarnaast ging ik vrijdag sushi eten met een vriendin en met die zoute sojasaus houd ik ook meer vocht vast. Goed excuus toch?

Van stoppen met roken kom je aan

Ja, je leest het goed. Ik was zo’n vieze vent die iedere dag sigaretjes in de fik stak. Ik genoot er nog van ook! Ik ben op 1 januari 2018 gestopt. Iets met goede voornemens en zo. Ik wilde het voor mezelf houden want hoe kan ik, als ‘Het groene broertje’ nou roken? Dat is alles behalve groen. En dat is waar. Maar groen(er) worden is een proces dat stapje voor stapje gaat. En dat roken, dat is het laatste wat ik nog had vanuit mijn ‘alles behalve groene leven’. Dat is inmiddels ook afgelopen. Ik ben al een hele week, cold turkey, gestopt. Maar goed, van stoppen met roken kom je aan. Zo simpel is het. Niet veel hoor. Maar zo’n 1 tot 2 kilo. Dat komt omdat je lichaam (spijsvertering) weer normaal gaat doen waardoor alles verandert. Door de kerst en oud en nieuw was ik 2 kilo aangekomen van de 5 die ik was afgevallen. Door het stoppen met roken is er inmiddels weer een kilo bij gekomen. Ik zit nu dus nog maar op – 2 kilo. IN ZEVEN WEKEN! Weinig hè? Vind ik ook. Daarom ben ik nu ook weer super gemotiveerd om binnen mijn punten te blijven. Hoe gaat het bij jou?

TUSSENSTAND NA 7 WEKEN: – 2.0 VAN 30 KG AFGEVALLEN

Volg:
Delen:

5 Reacties

 1. 10 januari 2018 / 23:33

  OOOh noo roken is zo slecht 🙁 hoe ben je daar ooit zelfs aan begonnen? Maar je bent goed bezig!! Geef nooit, maar dan ooi nooit op! En na het afkikken gaat het gemakkelijker hoor! Het enige wat ik vroeger at en dronk was frisdrank en mc donalds 😮
  Er zijn maar 5 regels als je wilt afvallen:
  1) geen geraffineerde suikers
  2) geen verzadigde vetten
  3) enkel volkoren dingen
  4) elke dag beweging
  5) enkel eten als je honger hebt, maar dit zal vanzelf gaan als je bovenstaande goed doet 😉
  Oh en maak ook dat je voldoende slaap hebt 😉 dit is eigenlijk de belangrijkste 😉

 2. 9 januari 2018 / 21:09

  Ik vind het écht top dat je gestopt bent met roken, houd vol <3 Het is ZO ongezond pff 🙁 En keep on going met de journey!

 3. 9 januari 2018 / 14:25

  Goed van je dat je toch blijft doorzetten! Uiteindelijk kom je er wel! Je zou ook eens een blogje over kunnen schrijven over dat stoppen met roken, hoe bevalt het? Afkickverschijnselen? Moeilijke momenten? Wel heel goed dat je er open over bent ?

 4. 9 januari 2018 / 10:04

  Grappig, ik had nooit gedacht dat jij een roker was 😛 Hier gaat het wel goed, ik zit nu totaal op -8,5, na de feestdagen zat er een kilootje bij en dat valt me reuze mee. In totaal ben ik in december zelfs nog een halve kilo afgevallen. Nu weer vol er tegenaan, en het kost me tot nu toe geen moeite, ik vind het heerlijk om lekker gezond te eten na december.

  • 9 januari 2018 / 10:19

   Ja, slecht hè? Ben wel blij dat ik er vanaf ben maar ik droomde vannacht dat ik stiekem toch had gerookt. Hahahah Zo zeg, jouw decembermaand is dus heel netjes gegaan! Ik ben jaloers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..