5 boeken die ik onlangs heb gelezen

boeken die ik heb gelezen

Ik heb het lezen weer helemaal herontdekt hoor! Of hebben de boeken mij weer weten te vinden? In ieder geval vind ik het weer heerlijk om weg te duiken in een boek dat me nieuwe inzichten geeft en nieuwe dingen leert. Deze 5 boeken heb ik onlangs gelezen.

Het Happiness Project - Gretchen Rubi

Het Happiness Project – Gretchen Rubin

Dit boek heb ik stiekem al een tijdje geleden gelezen. Namelijk toen ik op vakantie was in Tel Aviv.  Gretchen was prima gelukkig maar ze had het vermoeden dat ze gelukkiger kon zijn door anders te denken, bewuster te worden van wat ze zei en deed en besloot daar een heel project van te maken. Ze heeft veel onderzoek gedaan en verschillende overtuigingen geprobeerd en uitgewerkt. Het Happiness Project is een boek dat zich in ongeveer 12 maanden afspeelt. Iedere maand van het jaar pakt ze namelijk een andere vorm van haar gedrag/denkwijze aan. Zo besluit ze om een ‘alleen maar lieve dingen-week’ in het leven te roepen. Ze gaat een week niet tegen haar man klagen, niet zeuren en alleen maar lieve dingen voor hem doen. Hoe hij daarop reageerde en wat het deed voor hun relatie? Tsja, daar kom je vanzelf achter..

fokking druk

Fokking Druk – Thijs Launspach

We hebben het allemaal Fokking druk tegenwoordig. En dat het fokking druk zijn helemaal niet zo gezond is, dat weten we stiekem allemaal wel. Thijs is psycholoog en onderzoekt welk effect het drukke bestaan heeft op onze lichamelijke en geestelijk gesteldheid. De cover van het boek claimt het ultieme anti-stressboek te zijn. Is dat ook zo? Ik geloof dat dit een fantastisch instap-boek is naar een minder druk en minder gestrest leven. Ik ben al langere tijd bezig met bewustzijn en bewust ontspannen en ik vond er veel handige tips en trucs in. Naast informatie bevat dit boek ook bij ieder hoofdstuk kleine opdrachten die je bewuster maken van je eigen patronen. Dat maakt fokking druk fokking waardevol.

Je moet bijna niks

Je moet (bijna) niks – Lianne Keemink (The Self Help Hipster)

Oh, ik moet bijna niks! Wat een fijn inzicht! Ik schreef al eerder een review over dit boek, maar hij mag absoluut niet in dit rijtje ontbreken. Lianne kwam in een Burn-Out terecht waardoor ze haar leven compleet opnieuw moest organiseren. Waarom had ze het zo druk? En waarom deed ze zoveel? En waarom is er zoveel druk om mooier, beter, slimmer en rijker te worden? En niet geheel onbelangrijk, hoe accepteer je dat je al de beste versie van jezelf bent zonder al die opsmuk van buitenaf? Dit boek is als je het mij vraagt een van de allerbeste selfhelp boeken die er op de markt te krijgen is. Ook al ben je tevreden, gaat alles goed, het is zeker een aanrader om te lezen.

Hoe gaan we dit uitleggen

Hoe gaan we dit uitleggen – Jelmer Mommers

De wereld staat in brand. Letterlijk. De bossen van de Amazone staan in brand. De amazone zijn de longen van de aarde en we branden enorme gedeeltes af om veevoer te kunnen verbouwen om aan de vraag van dierlijke producten te voldoen. Gekkenwerk als je het mij vraagt. Al helemaal omdat je geen dierlijke producten nodig hebt om gezond en gelukkig te zijn. Jelmer heeft voor Hoe gaan we dit uitleggen ontzettend veel onderzoek gedaan, plaatsen bezocht en interviews afgenomen. Hij legt in dit boek uit hoe wij een nieuwe ijstijd zijn voorkomen en wat er precies nu gaande is in de wereld. Het is zo erg dat er straks geen leven voor de mens meer mogelijk is. Als we zo doorgaan dan hè. Maar het boek bevat naast technische uitleg en treurige omschrijvingen zoveel meer. Zou er toch een oplossing zijn om de aarde weer gezond te maken?

Leven met de wind mee

Leven met wind mee – Jelle Hermus

Ik ben al lang groot fan van Jelmer en zijn website SoChicken. Naast Leven met de wind mee, heb ik ook Steeds Leuker van Jelle gelezen. Leven met wind mee is voornamelijk gefocust op mindfulness en bewustwording van je eigen gedrag. Daarnaast vertelt Jelle een heleboel over meditatie. Hij legt uit wat het is, wat voor hem werkt, hoe je meditatie kan toepassen in je leven en hoe vaak (en hoe lang) hij zelf mediteert. Een echte guide to a mindfulness life vind ik het. Steeds Leuker was luchtiger en las gemakkelijker weg maar Leven met de wind mee is een prachtige verdieping op onze manier van leven en hoe je daar het mooiste uit haalt met zo weinig mogelijk drama. We zijn dan wel dol op drama, maar onder aan de streep voegt het niets toe aan ons geluksgevoel. Lezen dus!

Kende jij deze boeken al? Welk boek lees jij momenteel?

 

Volg:

3 Reacties

 1. 27 augustus 2019 / 20:09

  Wat een leuk overzicht!! Ik kende nog niet alle boeken, dus fijne tips 😀

 2. 27 augustus 2019 / 09:33

  Het boek van Lianne wil ik al geruime tijd lezen. Ik vind de cover ook zo leuk! Ik ben momenteel bezig in het derde en laatste boek in de Bill Hodges-trilogie. Kan ik bijna aan de serie beginnen!

 3. izerina
  26 augustus 2019 / 08:58

  bedankt! Ik ga nr 4 reserveren bij de bieb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..