Wat ik eet op een dag #9

Wat ik eet op een dag 9

Vandaag volgende ik een les Hatha Yoga van een (voor mij) nieuwe yoga instructeur. Voor het eerst had ik yoga van een man. De les was heel fijn, maar ook best pittig. Daarom lette ik iets meer op mijn eiwit inname dan normaal. Kijk je mee met wat ik vandaag at?

voor het ontbijt 9

Voor het ontbijt

Tegenwoordig neem ik voor het ontbijt een Absolute Alka Greens drankje. Ik zocht een vervangen voor mijn cafeïne-verslaving. Ik begon de dag namelijk altijd met een flinke kop koffie en in een verder verleden begon ik de dag met een sigaret en een blikje suikervrije energy. Roken doe ik al sinds september 2019 niet meer, maar die cafeïne-verslaving wil ik er ook uit krijgen. Dit drankje dronk ik vandaag voor de 3e dag en tot zover gaat het eigenlijk best goed!

Wat ik eet op een dag 9 ontbijt

Ontbijt

Ik wilde een beetje een lichter ontbijt nemen dan normaal omdat ik na het ontbijt direct door ging naar yoga. En yoga met een volle maag is niet zo’n succes. Daarom at ik de helft van wat ik normaal eet als ontbijt. 30 gram muesli (van My Muesli) en 250 ml Alpro Yoghurt met framboos.

wat ik eet op een dag 9 lunch

Lunch

Als lunch at ik mijn favoriete boterham weer: meergranen vloerbrood (4 boterhammen) met harissa hummus, rucola, alfalfa en een vegan kipschnitzel. Echt, dit is zo lekker! Als het kon, zou ik hier iedere dag mee lunchen!

wat ik eet op een dag 9 eiwitshake

Tussendoor

Na de lunch nam ik een eiwit-shake. Ik schreef vorige week een artikel over plantaardige eiwitten en dat heeft mezelf ook weer een beetje wakker geschud. Ik lette wel een beetje op, maar niet echt zoals ik zou willen. Daarom let ik nu weer wat beter op de hoeveelheid vet, koolhydraten en eiwitten die ik op een dag binnen krijg. Deze shake is van Pulsin en te koop bij Holland & Barrett. Ik was blij verrast door de fijne smaak!

wat ik eet op een dag 9 - diner

Avondeten

Als avondeten bakte ik pannenkoeken. Ik gebruikte gewoon de Koopmans 6 granen mix met ongezoete sojamelk en 2 bananen. Hier bakte ik 10 pannenkoeken van. Ik at er 5 en de rest at ik de volgende dag. Ik belegde een aantal pannenkoeken met vegan cheddar en en een aantal met zomerfruit. Erg lekker!!

Ik hoop dat je het leuk vond om een kijkje in mijn menu te nemen in deze wat ik eet op een dag. Benieuwd naar voorgaande overzichtjes? Check dan: Wat ik eet op een dag overzicht.

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 25 februari 2020 / 15:49

  Zo, je lunch moet ik duidelijk onthouden. Ziet er heerlijk uit! Trouwens ook slim om een schnitzel tussen een boterham te doen. Eet je die dan warm of koud?

  • 29 februari 2020 / 16:45

   Ja, lekker!! Ik eet ‘m warm, maar je brengt me nu wel op het idee om het ook koud mee te nemen. Lekker!

 2. 25 februari 2020 / 14:31

  Afgezien van dat groene drankje ziet het er weer heerlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..