Vegan | Wat ik eet op een dag #26

Vegan wat ik eet op een dag 26 eetdagboekje

Het was even stil omdat ik me voornamelijk bezig hield met zakelijke zaken. Ik heb veel readings gedaan, samenwerkingen opgezet en moest even keihard knallen. Maar ik ben er weer. En wel met een heel fijn eetdagboekje! Welkom bij Wat ik eet op een dag nummer 26!

Wat ik eet op een dag 26 vegan ei

 

Ontbijt

Oef, even een ontbijtje zoals vroeger. Dit is de vegan omelet van Albert Heijn. In het geheel op een broodje vind ik het best een hele kluif, maar zo in stukjes met een beetje geraspte kaas (is het rasp of raps?) en wat ketchup is het echt net als vroeger. Super, super lekker. Het is jammer dat het vegan omelet best prijzig is, anders at ik het iedere dag, maar in het weekend is het echt een traktatie. Er is as we speak Kala Namak naar mij onderweg, dus dan kan ik mijn eigen vegan omelet maken van tofu. Het recept volgt snel!

 

Wat ik eet op een dag 26 lunch

Lunch

Voor de lunch at ik weer een heeerlijk broodje! Deze keer met de nieuwe Solveggy Hummus Sweet Pepper (te koop bij AH) met rucola, alfalfa en een vegan kipschnitzel van Vivera. Echt, voor dit broodje mag je me elke dag wakker maken hoor. Heerlijk! Meestal eet ik er twee, maar ik probeer wat minder te eten. Dus deze keer at ik er maar één. Wel met een lekker glas 7-up. Dat dan weer wel πŸ˜‰

 

Tussendoortje 26 sultana

Tussendoortje

Als tussendoortje at ik deze (volgens mij) nieuwe Sultana. Mango & Wortel. Ze zijn een beetje droog, maar eerlijk gezegd vind ik ze echt super lekker! Ik heb ze nu ook standaard in de kast liggen.

 

spinazie stamppot

Diner

Voor het avondeten at ik deze heerlijke Spinazie stampot. Ik ben normaal niet zo van de spinazie, maar met dit recept is het zeker te ‘hachelen’. Nu het weer wat kouder wordt, vind ik het echt heerlijk om een lekkere stampot te eten. Ik vind stamppot ook echt zo’n knus sfeertje creëeren. Dus je kan de komende tijd wel weer wat meer stampot verwachten. En SNERT natuurlijk! Hahaha!

Ik hoop dat je het leuk vond om een kijkje in mijn menu te nemen in deze vegan wat ik eet op een dag. Benieuwd naar voorgaande overzichtjes? Check dan: Wat ik eet op een dag overzicht.

 

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. Rianne
  14 oktober 2020 / 00:05

  Oh sorry dat had ik niet in de gaten haha, die compilatie ken ik niet. Ja de Easy Egg is lekker voor omelet en roerei enzo. Ik heb er zelf een keer foe yong hai mee gemaakt, smaakte goed πŸ™‚

 2. Rianne
  13 oktober 2020 / 16:44

  Wij eten graag de Easy egg van Orgran als vervanger voor een omeletje op brood. Is ook erg lekker. Wel prijzig, alhoewel er ook wel weer aardig wat eitjes uit te halen vallen. Alhoewel een doos echte eieren helaas nog steeds goedkoper is ben ik bang. Maar die van orgran zijn zonder dierenleed, dus dat eet wel zo fijn, dan maar wat meer geld eraan kwijt. πŸ™‚ en het is rasp geen raps πŸ™‚ misschien handig te onthouden door te denken aan dat je de kaas fijn raspt met een rasp. Ook al hoeft dat natuurlijk niet omdat het al kant en klaar uit het pakje komt. Ik heb hier de diepvriesspinazie gepimpt met gekarameliseerde uitjes erdoor en een flinke hoeveelheid ras el hanout kruiden zonder zout. Dat geeft het ook net even wat meer pit dan zomaar een stamppotje spinazie. En ik kook de aardappels gaar in een laagje water met sojasaus en uienpoeder, zodat je een beetje een jus smaakje eraan krijgt. Je hoeft de aardappels dan ook niet af te gieten, want dan heb je dus gelijk je jus voor de aardappels erbij in. Dan is het enkel een kwestie van de aardappels fijnstampen en de rest toevoegen.

  • 13 oktober 2020 / 16:51

   Ohh, dat van raps of rasp was een grapje! Dat komt uit een internet gekkies compilatie. Van die ene vrouw die een rasp kocht om koekjes te rapsen en kaas te rapsen. Hihi Die Easy Egg ken ik, maar zelf nog nooit als omelet ingezet, ga ik proberen. Thanks!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..