Waarom pruimen zo goed voor je zijn

Waarom pruimen zo goed voor je zijn

Ik ben dol op pruimen. Niet alleen qua smaak maar ook omdat ze een prachtige kleur hebben. Wist je dat de pruim bijna een vergeten fruitsoort werd? De pruim is weer helemaal terug!

Pruimen zijn super gezond. Sterker nog, er wordt geclaimd dat ze gezonder zijn dan alle andere fruitsoorten. What’s not to love? De Hollande pruim steekt er met kop en schouders tussenuit wat smaak betreft. De tijd van de Hollande pruim is juli tot en met oktober. De pruimen die er nu zijn, in het vroege voorjaar, komen uit Chili en Zuid-Afrika.

De pruim is een superfruit

“De pruimentijd.” “Oude zuurpruim.” Pruimen lijken een beetje saai te zijn maar de pruim is echt een superfruit! Pruimen zitten vol met antioxidanten. Dat de pruim een superfruit is, zuig ik niet zomaar uit m’n duim. Dat blijkt wel uit dit onderzoek. De pruim, en dan vooral het pruimensap, is een beschermer tegen kanker volgens Tufts University. Daarnaast zitten er heel veel goede vezels in pruimen wat je stoelgang ten goede komt. Je kunt er dus goed van poepen! Wat ook nog een goed punt is, pruimen blijken het verouderingsproces van je hersenen en lichaam te vertragen. Je blijft dus lekker lang jong (van geest)! Ook beschermen de antioxidanten in pruimen tegen hart en vaatziekten.

Een Hollandse pruim a day, keeps the doctor away!

Daarnaast zijn pruimen ook heel goed te gebruiken in smoothies en slowjuices. Zo kwam ik weer bij de pruim. Ik zocht iets dat de smaak van gember een beetje neutraliseert in een smoothie. De pruim is lekker zoet en is daar zeer geschikt voor. Komend weekend maak ik een smoothierecept met pruimen zodat jij ook op een gemakkelijke manier kunt genieten van de heerlijkheid en de gezondheidsvoordelen van de pruim.

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. 19 maart 2017 / 02:34

  Wat interessant! Ik wist niet dat ze ZO gezond waren ๐Ÿ™‚
  Leuke blog heb je! Liefs Florentine

 2. 16 maart 2017 / 10:29

  Ik vind pruimen ook lekker om te eten en zeker als ik last heb van mijn stoelgang (wat bij mij al sinds ik een peuter was een probleem is) eet ik ze. Ik vind de pit alleen zo nasty, maar als sapje neem ik het eigenlijk nooit. ๐Ÿ™‚

 3. 15 maart 2017 / 21:30

  Interessant hoor die pruim! Ik vond het altijd maar een onhandig ding waarbij al het sap over je hand stroomt als je erin bijt haha! Dat hij bijna vergeten was, heb ik nooit gemerkt. Elk jaar kwamen ze weer in huis bij ons. Verheug me al op het sapje Sytse ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..