Review | Yves Rocher

Review | Yves Rocher

Yves Rocher ken ik nog van vroeger. Ik vond het een oude wijven merk dat moeders van een zekere leeftijd voorzag in hun ontspanningsmomentjes in de badkamer. Maar tegenwoordig is Yves Rocher helemaal hip, groen en 100% plantaardig!

Yves Rocher en de negenjarige Sytse

Vroeger, toen ik in groep 6 zat, woonde ik in Reitsum. Mijn moeder was lid van Yves Rocher wat er was geen drogist in velden of wegen te bekennen in dat minidorpje. Er kwam maandelijks een magazine. Bij dit magazine zaten (volgens mij) 12 papierrolletjes in een plastic zakje en als je heel veel geluk had, kreeg je een gratis geschenk. Dat geluk is een beetje overdreven. Iedereen kreeg dat gratis geschenk namelijk. IEDERE MAAND. Zie je hoe vrijgevig Yves Rocher toen al was?

100% dier vrij & lekker duurzaam

Op een regenachtige woensdag (ja, die met die enorme storm) stond ik bij een vriendin onder de douche. Ik had namelijk een logeerpartijtje bij haar omdat ze net terug was van vakantie. In haar douchecabine zag ik een tube Yves Rochers staan en nieuwsgierig dat ik was, rook ik er aan. Heerlijk! Thuis natuurlijk meteen de website opgezocht en ik verbaasde me. Yves Rocher is lekker bezig! De producten die ze maken zijn zoveel mogelijk natuurlijk (de douchegels zijn gemiddeld 94% tot 99% natuurlijk) en natuurlijk zonder parabenen. Ze gebruiken papier vanuit duurzaam beheerde bossen, doen aan eco-tubes waardoor er minder plastic wordt gebruikt en het mooiste van alles: VRIJ VAN DIERLIJKE PRODUCTEN & niet op dieren getest. Alsof dat al niet genoeg is, planten ze ook nog bomen om de wereld te redden. What’s not to love?

Jardins du Monde

Jadins du Monde is mijn lievelingslijn van Yves Rocher. Deze flesjes bevatten 200ml douchegel zonder parabenen met tenminste 90% natuurlijke ingrediënten. Soms is er iets chemisch nodig, maar het lijkt mij dat dat bij alle douchegels wel het geval. Bij deze weet je tenminste dat er 90% natuurlijke ingrediënten op je lichaam smeert. Op dit moment zijn er zes verschillende soorten verkrijgbaar:

– Granaatappel uit Spanje
– Katoen uit India
– Koffie uit Brazilië
– Macadamia uit Guatemala
– Carambola uit Maleisië
– Magnolia uit China

Zo heb je de halve wereld in je badkamer staan! De flessen kosten € 2,50 per stuk en hebberig dat ik was, heb ik ze allemaal maar besteld. Dan kan ik even vooruit. Minder vaak een goed gevuld pakket, is duurzamer dan iedere twee weken een pakketje met maar één douchegel natuurlijk. Ik vind ze allemaal lekker ruiken maar de Koffie variant vind ik meer voor in bad dan onder de douche. Die is me net iets te intens. En dat zegt wat hoor, ik houd namelijk wel van sterke geuren.

Wist jij al dat Yves Rocher zo goed bezig is?

 

Edit: In China testen ze nog steeds op dieren ? Mijn bestelling was dus eenmalig en vanuit onwetendheid ☹️ Ik laat het artikel wel staan omdat de producten wel zonder dierlijke producten zijn. Iedereen beslist zelf hoe ‘ver’ iemand wil gaan maar zelf zal ik niet meer bestellen.

Volg:
Delen:

5 Reacties

 1. Lonneke
  29 mei 2022 / 19:58

  Ben al jaren tevreden klant van Yves Rocher maar ik wil ABSOLUUT niet dat mijn producten getest worden op dieren. Yves Rocher stopte daar als een van de eerste mee. Maar het grote geld uit China lonkte en daar zijn dierproeven voor cosmetica verplicht! Yves Rocher gaat hier in mee.. tot zover de principes van Yves Rocher. Tot zover hun ecologische overtuiging blah blah. Daar moeten hoeveel dieren wel niet voor lijden? Ik bestel nooit meer bij Yves Rocher.

 2. 21 juni 2020 / 00:32

  Deze winter mijn eerste ervaring met Yves Rocher. Het merk is iets prijziger dan ik gewoon ben maar we gaan er vanuit dat mega goedkoop rommel is. Wat ik me wel afvraag…
  – Granaatappel uit Spanje
  – Katoen uit India
  – Koffie uit Brazilië
  – Macadamia uit Guatemala
  – Carambola uit Maleisië
  – Magnolia uit China
  dat lijkt me toch wel belastend voor ’t milieu??
  Net als wij massaal avocado in de Sushi willen…
  Maar soit…
  Ik bestel wel af en toe wat. Het is wat je zegt, lekker geurend.

 3. 25 september 2017 / 10:21

  Was ik net aan het overwegen weer naar Yves terug te gaan… Blijf ik toch maar bij de HEMA hangen..

 4. 25 september 2017 / 08:26

  Ik hoor net dat ze niet dierproefvrij werken (in China) ? Ik ga op onderzoek uit en laat het nog weten!

  • 4 november 2017 / 13:24

   Ze verkopen in China en zijn idd niet (meer) dierproefvrij. Aanpassen dan maar :/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..