Afval journey met Weight Watchers #4

Afval journey met Weight Watchers #4

Wauw! Wat een heerlijke Weight Watch week was dit zeg! Op een soort automatische piloot at ik mijn eten. En het was helemaal volgens de regels. Het resultaat van Weight Watchers week 4 is dan ook niet onaangenaam.

Natuurlijk vulde ik wel alles in op de Weight Watchers app maar ik begin nu een beetje zelf in te zien hoeveel punten wat precies is. En dat is heel fijn! Ik besluit de avond ervoor wat ik die dag ga eten en vul dat dan alvast allemaal in. En ik blijf iedere dag keurig binnen m’n punten. Behalve donderdag.

Donderdag ging het een beetje mis

Van woensdag op donderdag sliep ik heel kort. Ik ging keurig op tijd naar bed maar ik kon de slaap gewoon niet vatten. Donderdag bleef ik bij een vriend eten en keken we Expeditie Robinson (eindelijk Roeland weg na z’n tirade tegen Shelly). Bij Expeditie Robinson maak ik altijd een uitzondering qua gezond eten. Dan mag ik chips en/of iets anders. Ik eet de heerlijke kerstboompjes van marsepein en pure chocolade. Eerlijk dat ik ben, ik wilde maar twee nemen maar kon het niet laten. Ik vrat dus het hele bakje op. Ook at ik nog chips. Niet een handjevol maar een hele zak. “Oh shit” -dacht ik achteraf. Nu zijn m’n extra weekpunten voor tweeduizendzeventien echt wel allemaal op! Maar de schade bleef volgens de weegschaal beperkt.

Weight Watchers meets the Veggieworld Winterfair

De Winterfair van Veggieworld stond al een tijdje op de planning en ik wist dat ik het daar moeilijk zou krijgen. Ik nam me voor om me heel erg in te houden tussen alles geglazuurde donuts, tompoucen en andere lekkernijen. EN DAT LUKTE! Ik kocht een aantal vegan kaas/pesto croissants en twee Vego repen. De kleine. Die zitten nu nog steeds keurig in de verpakking. De croissants zijn inmiddels wel op hoor. Ik at de laatste twee zondagochtend als ontbijt. Deze croissants kan ik niet in de app invullen dus ik maakte van zondag ook meteen maar een ’tel-vrije-dag’. Dat mag van Weight Watchers soms wel. Denk ik. Een tel-vrije-dag is een dag dat je normaal eet, zelf een inschatting maakt en geen punten telt. Op die manier leer je jezelf normaal en verantwoord eten zonder dat je heel dwangmatig alles in moet vullen. Deze week was eigenlijk een hele goede week. Vooral als ik de weegschaal mag geloven. Ik viel een hele kilo af!

TUSSENSTAND NA 4 WEKEN: – 4.0 VAN 30 KG AFGEVALLEN

Volg:
Delen:

10 Reacties

 1. 12 december 2017 / 21:32

  Ik kon helaas niet naar de winter fair 🙁 Maar dat is wel goed geweest voor alle snacks die ik nu niet gekocht heb XD You go!!!

 2. 12 december 2017 / 16:39

  Wat ga je goed!! Ondanks dat we elkaar nog nooit in het echt hebben ontmoet voel ik me een beetje trots 🙂

 3. 12 december 2017 / 14:23

  Wat een bevlogen en inspirerend verhaal! Je gaat er echt wel goed mee om door juist af en toe de touwtjes te laten vieren, zo houd je het nu vol maar zo is het ook een lifestyle die je de rest van je leven vol kunt houden! 4 kilo in 4 weken is gewoon perfect: wel motiverend maar ook weer niet té snel. Keep up the good work!

  • 13 december 2017 / 00:52

   Precies!! Vier kilo in vier weken is echt goed. Meer is mooi maar hoe sneller er af, hoe sneller erbij..

 4. 12 december 2017 / 12:53

  Fijn dat het zo goed gaat! Ik had graag naar de winterfair willen komen, maar helaas kon ik niet. (Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar je omschrijving van een telvrije dag klopt volgens mij niet helemaal 😉 maar lekker van genieten hoor, moet ook een keer kunnen!)

  • 13 december 2017 / 00:52

   Haha, zo’n telvrije dag heb ik zelf maar bedacht want ik kan nergens vinden wat het precies inhoudt.. ?

   • 13 december 2017 / 10:51

    Tijdens de telvrije dagen mag je “groene” producten eten tot je verzadigd bent. Al vind ik jou idee over telvrij veel leuker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..