Recept | Vegan Pasta Bolognese

Vegan Pasta Bolognese

I love pasta! En al helemaal als het Vegan Pasta Bolognese die ook nog eens gemakkelijk te maken is! Dit kan echt iedereen maken. Dus let’s go, hier komt het recept!

Dit heb je nodig voor 6 porties Vegan Pasta Bolognese: 

– 1 Winterpeen
– 1 Courgette
– 600 gram Passata di pomodoro
– 2 (grote) blikjes tomatenpuree
– 1 Rode ui
– 1 Gele ui
– 1 Rode paprika
– 1 Prei
– 3 Teentjes knoflook
– 1 Bakje rulgehackt van De Vegetarische Slager
– 1 tl gemalen komijnzaad
– 2 tl zout
– 2 tl zwarte peper
– 500 gram volkoren penne (of pasta naar keuze)
– Edelgistvlokken naar smaak
– Optioneel: Een takje basilicum

Dit moet je doen: 

Schil en snijd de knoflook in hele kleine stukjes en zet die alvast op het vuur in een grote hapjespan met een beetje olie. Schil de winterpeen en snijd die in kleine blokjes. De winterpeen is namelijk heel hard en die moet het langst in pan. Zet het vuur laag en doe het deksel op de pan. Daarna snijd je de ui, paprika, prei en courgette in kleine blokjes. Gooi alles in de pan waar de winterpeen al in zit. Houd het vuur laag en roer alles goed door. Voeg na het roeren de Passata di pomodoro en de tomatenpuree toe. Roer het geheel nogmaals goed door en doe de deksel op de pan.

Zet een koekenpan op het vuur met een beetje olie. Zodra de olie heet is, voeg je het gehackt, het zout, de peper en het komijnzaad toe. Roer dit goed door zodat het gehackt goed wordt gekruid. Bak dit zo’n vijf minuten en voeg daarna toe aan de hapjespan met saus en groente. Laat het geheel (onder zo af en toe roeren) 20 minuten zachtjes pruttelen.

Kook de pasta zoals omschreven op de verpakking en giet daarna goed af. Doe de pasta bij de bolognesesaus of serveer direct. Voor extra creamyness voeg je per portie een eetlepel edelgistvlokken toe. Voor de mooi, dien je het gerecht op met een takje basilicum. Geniet van je Vegan Pasta Bolognese!

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@HETGROENEBROERTJE)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW RESULTATEN!
Volg:
Delen:

4 Reacties

  1. 22 januari 2018 / 20:26

    Heee dit heb ik net nog op 😀 Alleen dan zonder ‘gehakt’, want lui haha 😛 Maar het was heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..