Recept | Vegan pannenkoeken zonder poespas

Recept | Vegan pannenkoeken zonder poespas

Vegan pannenkoeken vragen vaak flink wat ingrediënten en dingen waarvoor je speciaal naar de winkel moet. Deze vegan pannenkoeken zijn gemakkelijk, zonder poespas en heel jammie!

Dit heb je nodig:

– 1 pak 4 granen pannenkoekmix
– 0.75 liter rijstmelk
– 2 kleine rijpe bananen
– Koek/Speculaaskruiden
– Plantaardige boter
– Beslagkom
– Koekenpan
– Garde

Dit moet je doen:

Doe de pannenkoekmix in een beslagkom en voeg daarbij de melk toe. Roer het goed door met een garde. Haal de bananen uit hun schil en prak ze goed fijn. Zodra de bananen goed geprakt zijn doe je ze bij het beslag in de beslagkom. Daarna voeg je ook de koek/speculaaskruiden toe en het geheel roer je nog een keer goed door. l

Doe een kontje boter in de pan en wacht tot dit is gesmolten. Daarna voeg je een scheutje beslag toe en wacht je tot de bovenkant droog is. Daarna draai je je de pannenkoek om en bak je de bovenkant (die nu onder ligt) nog zo’n 2-3 minuten. Tadaa, je eerste pannenkoek is klaar! Herhaal dit tot je beslag op is.

Als beleg kun je verschillende dingen gebruiken, fruit, plantaardige vanille yoghurt, (kokosbloesem)suiker of stroop. Ik koos voor dadelstroop omdat het natuurlijk is en heerlijk zoet!

Volg:
Delen:

7 Reacties

 1. 2 februari 2017 / 08:18

  Met sojamelk kan het zonder binder, al is het dan nog steeds lekkerder met. Ik gebruik zelf lijnzaadmeel maar dan moet je idd naar de natuurwinkel (of zelf malen)…

  O en als je ze te bleekscheterig vindt kun je er een snufje kurkuma door doen! Maar dat zal vallen onder ‘poespas’ 🙂

  • 12 februari 2017 / 17:28

   Haha! Ik gebruik ook wel eens kurkuma in pannenkoeken. Maar dit is mijn simpelste versie. Het is bijvoorbeeld ook lekker om er plakjes ananas in te doen..

 2. 1 februari 2017 / 22:39

  Top! Ik ben al een tijdje op een quest naar de beste vegan pannenkoeken… Ik vind het wel een goed idee om speculaaskruiden toe te voegen, dat ga ik onthouden! Bedankt voor het receptje 🙂

 3. saskia
  1 februari 2017 / 17:57

  wajang margarine is niet vegan, er zit dierlijke vit D3 in

 4. 1 februari 2017 / 17:20

  Super! Ik maak het liefste pannenkoeken door zelf te mixen ipv een pakket te kopen, maar een pakket is iig echt handig! Je tip voor plantaardige vanille yoghurt ga ik binnenkort eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..