Recept | Vanille Chiapudding

Recept | Vanille Chiapudding

Dit recept voor Vanille Chiapudding is zo gemakkelijk, dat ik het eigenlijk geen recept mag noemen. Maar, er was vraag naar. Dus bij deze, het supersimpele recept voor Vanille Chiapudding.

Dit heb je nodig: 

– Ongezoete amandelmelk
– Chiazaad
– Agavesiroop
– Vanille extract
– Een glazen pot/mok/beker

Dit moet je doen: 

Vul je glazen pot met amandelmelk. Doe de pot niet helemaal vol, maar zorg dat er een beetje ruimte over blijft voor de chiazaden. Al roerend voeg je chiazaden doe tot het melk gedeelte helemaal vol zit. Daarna voeg je 2 theelepels agavesiroop en vanille extract toe. Dit doe je ook roerend want je wilt natuurlijk wel dat de smaak wordt verdeeld. Daarna zet je de pot in de koelkast en daar laat je ‘m voor minimaal 4 uren staan.

Na deze 4 uren (of hele nacht als je de vanille chiapudding als ontbijt wilt eten), hebben de chiazaadjes de melk opgeslurpt en is het een stevige pudding geworden. Voor een extra smaaksensatie kun je fruit naar keuze toevoegen. Geniet van je heerlijke vanille chiapudding!

Wist je dat chiazaad een hele goed bron zijn voor plantaardige eiwitten? Dit kun je dus met een gerust hart eten.

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 23 februari 2017 / 11:55

  Ziet er goed uit en klinkt lekker! Wordt het ook ‘slijmachtig’? Zo niet ga ik het zeker proberen.

  • 1 maart 2017 / 21:18

   Thanks! Ik weet niet of het slijmachtig is.. de structuur proeft een beetje zoals kikkerdril eruit ziet.. haha! Kun je daar wat mee?

 2. 19 februari 2017 / 23:43

  Woohoo op mijn verzoek! Dankjewel. Ik ga dit eens proberen want mijn vorige chia pudding was geen succes. Ik laat je weten hoe het smaakte ☺

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..