Recept | Vegan mac & cheese

mac en cheese vegan

Mac & Cheese, ik moest er vroeger niks van hebben. Maar nu ik een vegan variant heb ontwikkeld, ben ik er dol op! Deze vegan Mac & Cheese met spekjes is echt super lekker en natuurlijk echt heel gemakkelijk om te maken.

Dit heb je nodig voor vier porties vegan mac & cheese:

– 2 gele uien
– 2 pakjes spekcjes van Vivera
– 300 gram volkoren macaroni
– 1 zakje geraspte vegan kaas (ik gebruik die van Wilmersburger)
– 2 blikjes tomatenpuree
– Ketjap manis naar smaak
– 2 tl olijfolie om in te bakken

Wat je moet doen voor je vegan mac & cheese: 

vegan mac en cheeseZet een pan met water op het vuur en kook de macaroni volgens de verpakking. Schil in de tussentijd de ui en snijd in kleine stukjes. Doe de ui in een koekenpan met een beetje (olijf)olie en fruit tot ze een beetje glazig zijn. Vervolgens voeg je de spekjes toe aan de koekenpan. Roer het geheel goed door en bak de spekjes lekker bruin.

Giet de macaroni af en doe terug in de pan. Vervolgens voeg je de spekjes + ui toe en schep je de tomatenpuree erbij. Roer het geheel goed door. Is alle macaroni lekker rood? Roer dan de vegan kaas erdoor totdat het is gesmolten. Voeg naar smaak een klein scheutje ketjap of sojasaus toe. That’s all! Eet smakelijk!

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@HetGroeneBroertje)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

Volg:

2 Reacties

  1. 14 maart 2019 / 12:54

    Ooohoho, hier krijg ik honger van! Ik vind mac & cheese ongelooflijk lekker, dus wil de vegan variant zeker een keertje proberen. Trouwens, bedankt om me te introduceren aan ketjap manis! Dankzij jou staat er steevast een flesje in de koelkast. ♥

  2. 14 maart 2019 / 09:11

    Aah wat kan het leven toch lekker simpel zijn <3 Ik heb vroeger al nooit mac & cheese gegeten en het toen ik net vegan was geprobeerd met wortel en aardappel enzo. Naaa werd er niet zo warm van :$ Maar dit kan ik weleens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..