Recept | Kaneelpannenkoekjes

Recept | Kaneelpannenkoekjes

Het heeft al gevroren! Zouden we dit jaar dan een witte kerst krijgen? Bij koud weer hoort natuurlijk een kruidig maaltje. Met deze kaneelpannenkoekjes maak je het hele gezin blij!

Dit heb je nodig voor 10 kaneelpannenkoekjes: 

– 200 gram tarwebloem
– 4 tl bakpoeder
– 1tl zout
– 2 tl kaneelpoeder
– 400 ml amandelmelk
– Kleine koekenpan
– Kokosolie om in te bakken

Dit moet je doen:

img_0757
Gooi de bloem, amandelmelk, zout, kaneelpoeder en het bakpoeder (alles dus) in een beslagkom en klopt dit met een garde tot een mooi stevig beslag. Zet het koekenpannetje op het vuur en doe er een theelepel kokosolie in. Zodra de olie goed heet is, schenk je een beetje beslag in de pan (je kunt de pannenkoekjes zo groot maken als je zelf wilt). Zodra de luchtbelletjes geknapt zijn, kun je het kaneelpannenkoekje omdraaien. Bak het pannenkoekje nog even op laag vuur en leg het kaneelpannenkoekje op een bord. Daarna begin je weer met een theelepel kokosolie en schenk je het kaneelpannenkoekjesbeslag weer in de koekenpan. Zo ga je door tot je genoeg hebt of je beslag op is.

Voor de decoratie heb ik gebruik gemaakt van karamelstroop, muesli, plakjes banaan en schuddebuikjes. Heerlijk zo erbij. Pas je wel op dat je je tanden niet breekt op de muesli?

Als je een recept van mij probeert en op social media post, wil je dan de hashtag #HetGroeneBroertje gebruiken? Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaten!

*Het idee om kaneel te gebruiken heb ik uit het oude winterboek van The Green Happines. 
Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. 8 december 2016 / 07:51

    Klinkt lekker! Ga het zeker een keer proberen te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..