Recensie: 270 Vegan recepten voor alle seizoenen

Recensie: 270 Vegan recepten voor alle seizoenen

Van kookinspiratie kan ik geen genoeg krijgen. Ik wil heel graag allemaal verschillende recepten proberen en toen het kookboek van Mira Caspers in de bus viel was ik enorm benieuwd!

Mira is bekend van Stichting Alternatief Idee en is al lange tijd online bezig om veganisme te promoten en iedereen die veganisme op een positieve manier promoot, verdient een plekje op Het Groene Broertje. Ik recenseer dan ook met liefde het boek 270 Vegan recepten van alle seizoenen.

Het uiterlijk

Ik vind het boek er een beetje uitzien als zo’n stoffig kookboek dat oma in de kast had staan. En daar is niets mis mee. Basic en clean. Geen poespas. Er staat op wat het is, door wie en met de drie foto’s voorop kun je zien wat je kunt verwachten. Er staan weinig foto’s in het boek en daardoor voelt het echt aan als een ouderwets kookboek. Dat geeft me echt een huiselijk en warm gevoel want stiekem houd ik daar wel van!

De recepten

De recepten in het boek 270 Vegan reepten voor alle seizoenen zijn super toegankelijk. Voor iedereen die dacht dat Vegan koken moeilijk is en dat je daarvoor allemaal speciale dingen moet aanschaffen, bewijst dit kookboek het tegendeel. Wat dacht je van recept 133: Rode kool met appel, vegan hachee en aardappelen? Of recept 56: Sperziebonen met tofu en kerrie? Klinkt goed nietwaar? Het zijn allemaal recepten die dagelijks worden gegeten maar dan geveganiseerd. Super handig!

Dit maakte ik: 

Ik ging voor recept 244: Pasta vegan bolognese. Optioneel had ik hier nog wat vegan smeltkaas op kunnen doen, maar dat was niet nodig. Dankzij de pure producten proeft deze pasta super vers en ik had aan één bordje eigenlijk niet genoeg..

Het kookboek 270 vegan recepten voor alle seizoenen kun je bestellen via Liefde voor veganisme en kost € 24,95 exclusief verzendkosten.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..