Boekrecensie | Je moet (bijna) niks – The Self Help Hipster

Je moet (bijna) niks - The self help hipster - Lianne Keemink

Het leven bestaat volgens veel mensen uit dingen moeten. Maar wat als je jezelf een andere mindset kan aanleren? Lianne Keemink van TheSelfHelpHipster.com scheef een boek over haar overspannenheid, hoe ze zelfhulpboeken verslond en hoe jij het beste uit jezelf kan halen. Vandaag de boekrecensie!

Over auteur Lianne Keemink

Lianne is één van mijn favoriete internetmensen. Zij tweet zulke rake dingen en ik vind haar supergrappig. Haar interesse voor zelfhulpboeken begon al toen ze nog maar 12 jaar jong was. Ze verslond alle zelfhulpboeken uit de bibliotheek en vond dat veel dezelfde boodschap hadden: You are okay. Maar toen ze toch zelf overspannen werd, bleek dat die adviezen haar niet echt hadden opgewassen tegen een keiharde relatiebreuk en een lange tijd overspannen thuis zitten. Ze ging met zichzelf aan de slag en schreef daar dit fantastische boek over.

“Zelfhulp maar dan chill” 

Je moet (bijna) niks

In het eerste deel van het boek vertelt Lianne veel over zichzelf. Over haar ongezonde relatie, over hoe ze de lat steeds maar hoger voor zichzelf legde en eigenlijk diep ongelukkig was. Totdat ze overspannen raakte en alle informatie uit de zelfhulpboeken op zichzelf ging gebruiken. Ze had in de jaren dat ze zelfhulpboeken las, veel geleerd. Nu was het de hoogste tijd om het ook echt in de praktijk te brengen en zichzelf beter te maken. Ze ging naar een psycholoog zodat ze werd geholpen om alle zelfhulpkennis tot uiting te laten komen.

“Ben je niet allang de beste versie van jezelf?”

In het tweede gedeelte van ‘Je moet (bijna) niks’, vertelt Lianne over de liefde, over dingen moeten die we helemaal niet moeten. Alles is een keuze en soms maken we gewoon niet de goede keuzes. Ze vertelt over de (on)zin van The Secret en ander zelfhulp gewauwel. Maar The Self Help Hipster vertelt het op zo’n manier, dat het nog geloofwaardig is ook. Ze voegt veel dingen samen en door er met gezonde Hollandse nuchterheid naar te kijken, snap je zelf ook wel dat positief denken beter voor je geest is dan alleen maar apen en beren op de weg zien. Ze vertelt over het volgen van je intuïtie, het vinden van balans (en hoe je dat doet). Het omarmen van je eigen ik, je goede en slechte kanten, het loslaten van verplichtingen en hoe je leert kiezen voor jezelf en je eigen geluk.

Dit vind ik van het debuut van The Self Help Hipster

Je moet (bijna) niks van Lianne Keemink is wat mij betreft echt een must-read! Het zit vol inspiratie en inzichten. Ik heb veel geleerd over hoe ik naar het leven kijk en hoe ik dat beter/anders kan doen zodat ik gelukkiger word. Veel is namelijk de manier waarop je naar dingen kijkt. Daarnaast neemt ze veel zelfhulpgoeroe’s met een korreltje zout maar leert van iedereen toch ook wel weer iets. Een beetje hoe ik daar zelf ook in sta. Wat mij betreft het lezen meer dan waard!

Je moet (bijna) niks bestel je gemakkelijk hier:

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 6 november 2018 / 09:49

  Ik vind de titel in ieder geval geweldig en aansprekend. Ik ga dit boek zeker reservere in de bieb!

 2. 5 november 2018 / 21:35

  Check! Toegevoegd aan mijn leeslijstje, nu nog de tijd vinden voor die mega lijst :$

  • 8 november 2018 / 18:17

   Haha, het lijstje wordt bij jou ook steeds langer? xD Herkenbaar! Dus ik heb een koop-verbod totdat ik helemaal bij ben gelezen.

 3. 5 november 2018 / 17:49

  Ik ben helemaal niet van de zelfhulpboeken, maar beken dat ik toch benieuwd ben naar dit boek. Ik volg haar op Twitter en kan soms echt zo lachen om haar tweets! 😀

  • 8 november 2018 / 18:17

   Haha, ja dat heb ik dus ook! In haar boek schrijft ze ook heel vlot en leuk. Zeker het lezen waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..