De Proefparade – Food of 2017

De Proefparade – Food of 2017

Afgelopen zondag was De Proefparade – Food of 2017 in het Hilton Hotel in Rotterdam. Ik kreeg een uitnodiging van Mr. Goodiebag en was meteen enthousiast. Dit was er te doen!

Professor Grunschnabel

Professor Grunschnabel was prominent aanwezig. Dit merk ken ik al langere tijd van de bijzondere vegan ijssmaken en ze hadden nu zelfs ijs op een stokje! Er waren verschillende smaken die je kon proeven en ik koos voor kokos-gember. De onwijs knappe jongen die mijn ijsje in de chocolade en nootjes dipte vertelde me dat het een flink proces was om de gember in een ijsje te verwerken. Alles moest met de hand gesneden en vermalen worden en daarna moesten ze nog op zoek naar een goede verhouding. Ik vond de vegan kokos-gember magnum echt heerlijk! Kijk eens hoe gezellig het ijsje eruit ziet.

Yakso

Bij Yakso konden we heerlijke springrols maken. We kregen een vel rijstpapier en mochten daar alles tussen doen wat we wilden. Ik koos voor deze heerlijke Seitan die je zelfs koud lekker kunt opsmikkelen. Ik heb een tijdje met een van de jongens staan praten en guess what? Ze komen gewoon uit mijn geliefde Friesland! Wolvega welteverstaan. Ze werken samen met één boer in Vietnam en hij levert ze het rijstpapier. Ze gaan echt voor kwaliteit en willen daarom ook niet grootschalig in de supermarkt terecht komen maar zijn verkrijgbaar bij de kleinere bio-winkels en Ekoplaza. Ik kan het je van harte aanbevelen wat het was heel lekker! Mijn springrol bestond uit noodles, komkommer, sla, seitan en chilisaus.

Bio+ / Only Organic

Dit merk kende ik ook al. Ik heb eens de kikkererwtensalade gekocht en daar heb ik heerlijk van gesmuld. Ik proefde deze keer de witte kidneybonensalade en die was echt super! Inmiddels hebben ze ook verschillende smaken hummus op de markt gebracht die (binnenkort) in de supermarkt liggen. Echt de moeite waard om eens te proberen. Beetje Quinoa erbij en je hebt meteen een fantastische maaltijd.

Heineken

Heineken heeft een nieuw biertje ontwikkeld. Heineken Wild Lager. Ik ben niet zo’n fan van bier, maar dit biertje was wel lekker. Ik vind bier altijd bitter maar de H 41 heeft een fruitigere smaak en neigt daardoor naar een speciaalbier. Ik mocht ook mijn eigen biertje tappen en kreeg een tappercertificaat! Te leuk!

Terra Sana

Dit is een merk waar ik nog nooit van had gehoord. Je kon zelf een bord met eten maken, fotograferen en een pakket winnen met allemaal producten van Terra Sana. Bij deze stand was het onwijs druk dus dat heb ik maar niet geprobeerd. Wat me verbaasde is dat ze koude soepen in het assortiment hebben. Ik proefde een rode-biete-soep en vond dit echt heel erg lekker. Ik had het niet verwacht want koude rode bieten vind ik niet zo fantastisch maar de soep was heerlijk! Sidenote: De meeste van hun producten zijn vegan!

The Ferment Company

Hier kan ik erg weinig over zeggen. Ze stonden vooraan en er liepen direct mensen naartoe en de gesprekken duurden heel lang. Ik wilde er eigenlijk niet op wachten..

Verstegen

Bij Verstegen was het ook druk. Je kon daar namelijk je eigen potje met kruiden mixen. Door de lange rij heb ik dat ook niet gedaan. Wel heb ik het heerlijke kruidenwater geproefd en dat was erg lekker! Het recept heb ik op een kaartje meegekregen dus ik ga het binnenkort zelf maken. En misschien maak ik wel een variatie op hun recept zodat ik die kan delen en dan heb jij er ook nog wat aan!

Wagging Finger Gin

In de lobby werden we verwelkomt met een gin-tonic. Aangezien ik nog terug moest rijden, heb ik een paar slokjes genomen en ik kan je vertellen dat het erg lekker was! Bij deze stand was het ook druk en aangezien ik zelf niet zoveel met alcohol heb (ik drink hoogstens 3 keer per jaar), heb ik deze ook overgeslagen. Maar eerlijk is eerlijk, achteraf had ik toch wel een flesje mee willen nemen voor ‘die speciale momenten’ .

Ben jij al eens bij een evenement van Mr. Goodiebag geweest? Als ze me weer uitnodigen, dan kom ik zeker! Ik vond het een ontzetten leuke middag en voelde me vereerd daar aanwezig te zijn.

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 1 maart 2017 / 21:00

    Leuk verslag! Je maakt mooie foto’s. Krijg spontaan trek in een gin tonic 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..