Mijn 3 beste foodpics van 2016

Mijn 3 beste foodpics van 2016

Sinds ik zoveel kook, fotografeer ik ook veel eten. En dat is soms best lastig. Dit zijn de 3 foodpics die ik zelf het best gelukt vind.

Foodfotografie is een vak apart, daar ben ik inmiddels wel achter. Ik heb dan ook regelmatig koud eten omdat ik eerst een half uur bezig ben met het maken van een foto.

Brownies! Deze brownies zijn super fotogeniek en daarnaast ook nog eens heel gemakkelijk om te maken. Het recept komt van De Groene Meisjes en binnenkort kun je mijn eigen variatie hierop terug vinden op mijn blog. Deze foto vind ik goed gelukt omdat de ondergrond in goed contrast staat met de brownies en dat de kleur van de kruiden in een lichtere variant terug komen in de ondergrond. Een goede match dus!

Heerlijke pasta uit het boek 270 Vegan recepten voor alle seizoenen. De saus kleurt heel mooi bij het bord. Daarnaast vind ik het leuk dat je in de rode saus ook nog groene en gele stukjes ziet. Een lekker kleurrijk gerecht! Het water loopt me alweer in de mond als ik naar de foto zit te kijken.

Deze winterse kaneelpannenkoekjes met schuddebuikjes en banaan zien er zo goed uit. Deze foto laat zo goed de sfeer van de winter zien. Huiselijk en warm. Dat is waar ik voor ging. En dat is volgens mij best wel gelukt. Overgoten met speltsiroop zijn ze. Heel natuurlijk en mierzoet. Echt lekker. Daarnaast vind ik het donkere fruit op de achtergrond een mooie bijval geven. Echt een compleet plaatje.

Welke van deze drie foto’s vind jij het mooist gelukt? En waarom?

 

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 3 januari 2017 / 14:38

  Mooie foto’s! Ik vergeet vaak foto’s te maken…

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   3 januari 2017 / 23:20

   Dankjewel! Dat had ik eerst ook hoor. Maar nu zit het er zo ingebakken xD

 2. 31 december 2016 / 20:45

  Ohh die brownies zien er heerlijk uit <3 En die kaneelpannenkoekjes ook, die ga ik snel eens uitproberen 😀 Echt mooie foto's ook!

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   3 januari 2017 / 23:20

   Dankjewel! Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

 3. 30 december 2016 / 21:57

  Ik ben meer van het bakken dan van het koken, maar ik kan niet eten bereiden én foto’s maken. Of daarna. Dat zit gewoon niet in mijn systeem want eigenlijk kom je handen tekort! De pannenkoeken foto is inderdaad een winterse sferen, maar ik vind het contrast bij de brownies erg mooi. Het ‘oranje’ knalt er echt uit, waardoor ze er heerlijk uitzien (en dat zegt iemand die niet van brownies houdt).

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   3 januari 2017 / 23:21

   Ik heb geen oven meer (geen ruimte voor).. dus ik bak zo nu en dan bij m’n schoonmoeder. Die woont 2 straten verderop. Echt handig!

   Zelf vergat ik het eerst ook altijd hoor. Maar inmiddels is foto’s maken voor het eten zo gewoon geworden.. hahah!

   Oh, houd je niet van brownies? Wat jammer! Ze zijn echt heerlijk! Bedankt voor je compliment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..