Afval journey met Weight Watchers #8

Afval journey met Weight Watchers #8

Yeah! Het heeft even geduurd maar ik zit eindelijk weer in het goede ritme wat betreft afvallen. Vraag me niet hoe ik dat voor elkaar heb gekregen, maar het gaat weer goed. Ik eet gezonde dingen, blijf binnen mijn punten en op de weegschaal gaat het goed.

Het goede ritme vinden

Weer in het goede ritme komen en afvallen is voor mij echt lastig. Als ik de mist in ga, lukt het me maar niet om op het moment dat ik het wil, weer in het juiste ritme te komen. Op een gegeven moment ben ik het slechte zorgen voor mijn lichaam weer zat en dan gaat, geheel uit zichzelf, de knop weer om. Daar ben ik echt heel blij om. Had ik dat niet, dan was geen deur meer breed genoeg voor me. In mijn bewustzijn zit geen rem op een of andere manier. Als ik zelf besluit dat ik vanaf zondag, ik noem maar een dag, weer gezond ga doen. Protesteert mijn lichaam daar sowieso tegen en heb ik ontzettende cravings naar suiker en hartig. Om daarna weer suiker en hartig te eten. Als ik tegen mezelf zeg, “het is oké dat het nu even niet goed gaat” geeft mij dat een bepaalde rust waardoor ik uit het niets weer het juiste pad ga bewandelen.

Een mantra die mij motiveert

Waar ik afgelopen week ook de motivatie vandaan haalde is deze mantra: “Ik ben het waard om voor mezelf te kiezen en goed voor mezelf te zorgen.” Een mantra klinkt misschien een beetje zweverig voor sommige van jullie, maar misschien ben ik ook wel een beetje een zweverig typje. En weet je, het is oké als je een zweverig typje bent. Het is net zo oké als je dat niet bent. Maar goed, voor mezelf kiezen dus. Niet dat ene taartje nemen. Gezonde boodschappen in huis halen omdat ik weet dat dat beter voor me is. De taart die ik maakte? Die was in vijf minuten op dankzij mijn uitgehongerde collega’s. Ik heb er zelf geeneens een stuk van gegeten! Ja, natuurlijk thuis wel een plakje van 000.4 gram om te testen, maar niet zo’n lekker stuk als je op de foto ziet. Haha! En dat is maar goed ook 😉

Een cheatday in de week is oké

Niemand is perfect en zo ik ook niet. Ik maak op gebied van duurzaamheid ook heus nog wel eens een foute keuze. Of tenminste, een keuze die beter had gekund. En dat accepteer ik van mezelf. Zo ook met het eten van ongezonde dingen. Wat ik net zei over de knop op zetten, dat is niet eens nodig na één dag. Als ik maar binnen mijn punten blijf. Iedere dag kruip ik mijn yogamat op en doe ik fijne oefeningen. Op kantoor ga ik iedere pauze met fijne collega’s wandelen. Daarmee bouw ik weer SP op. Mijn weegdag is zaterdag en dan komt dus ook het weekextra erbij. Daarom heb ik besloten dat ik op zaterdag best chips mag eten als ik op de bank zit. Of wat lekkers op een verjaardag. Zolang ik binnen mijn punten blijf (dus ook binnen het week extra) voelt het alsof ik nog steeds goed bezig ben en laten we eerlijk zijn, nooit meer iets ongezonds eten, dat overleeft niemand. Enne, ik rook nog steeds niet! Ondanks dat ik niet rook, ben ik deze week 1.3 kg afgevallen!!

TUSSENSTAND NA 8 WEKEN: – 3.3 VAN 30 KG AFGEVALLEN

 

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 16 januari 2018 / 21:51

  Jeeeej niet roken! Ik ben trots op je hoor 🙂 En ik ben het helemaal met je eens, je moet kunnen cheaten! Ik sta mezelf ook toe om eens per week lekker een bakkie chips te pakken!

  • 21 januari 2018 / 22:01

   Haha over kunnen cheaten gesproken.. ik heb vandaag 1 gerookt. Ik trok het echt even niet meer.. Maar na die ene is het ook meteen weer klaar hoor!

 2. 16 januari 2018 / 11:05

  Wat fijn om te lezen dat je dit steeds meer vanuit liefde voor jezelf doet. Ik heb zelf heel erg gemerkt dat het veel makkelijker is om gezond te eten als je jezelf de moeite waard vind. Dat hele strenge en straffende naar jezelf toe werkt vaak juist averechts.
  Heel veel succes Sytse! You can do this 🙂

  • 21 januari 2018 / 22:00

   Ja, dat werkt echt niet. Soms gun ik mezelf gewoon even iets en dat moet ook kunnen. Als ik daarna maar weer goed voor mezelf zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..