Overnight oats – Framboos/Kokos

veganchallenge

Soms moet ik ’s ochtends heel vroeg op en dan heb ik geen tijd (zin eigenlijk) om een ontbijtje te maken. Overnight oats zijn voor mij echt een uitkomst. Maar hoe maak je dat nou echt lekker?

Wat zijn overnight oats?

Eigenlijk heel simpel, oats = havermout. Overnight = Gedurende de nacht (in de koelkast). Vrij vertaald is het dus havermout dat een nacht in de koelkast heeft gestaan. Maar als je alleen dat doet, ben je er nog niet. Want koude havermout zonder (plantaardige)melk is natuurlijk nog steeds alleen maar koude havermout. Je moet er (plantaardige)melk bij doen en andere lekkere dingetjes. Voor mijn Overnight oats famboos/kokos heb je nodig:

 • 200 ml kokosmelk
 • 4 eetlepels havermoutvlokken naar keuze
 • 3 eetlepels frambozen
 • 1 eetlepel chiazaad
 • Een (weck)pot met een deksel

Dit moet je doen:

Doe de havermout in de pot en giet daarbij de kokosmelk. Zorg ervoor dat de havermout echt onder de melk staat. Je moet even roeren want havermout drijft en als je er teveel melk bij doet is het niet zo lekker. Daarna doe je de frambozen erbij (ik gebruik zo’n grote zak met bevroren frambozen van de Lidl) en als laatste sprenkel je het chiazaad erbij. Deksel erop en zet het maar in de koelkast. Wedden dat je morgenochtend smult? Ik gebruik altijd een grote pot zodat de inhoud kan ademen (zelf bedachte flauwekul) maar een kleinere pot kan natuurlijk ook!

Ben je een echte zoetekauw? Doe er dan een beetje dadel- of agavesiroop doorheen. Geniet ervan!

Volg:
Delen:

5 Reacties

 1. 25 januari 2017 / 18:50

  Ik eet elke dag overnight oats 🙂 Wij zetten het klaar met water, chiazaad, rozijnen en kaneel. ’s Ochtends doe ik er stukjes appel bij, even in de magnetron en smullen maar. Frambozen zijn inderdaad ook heerlijk als variatie. En kokosmelk lijkt me helemaal lekker. Dat moet ik maar eens proberen.

 2. 25 januari 2017 / 14:54

  Wooow toptip ? ga ik zeker eens proberen!

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   25 januari 2017 / 15:03

   Leuk! Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

 3. 25 januari 2017 / 14:50

  Ik moet dit toch nog eens gaan proberen. Ooit één keer gedaan en vond het heel vies, maar wist toen ook niet wat ik moest verwachten. Dit ziet er wel lekker uit, dus misschien toch een tweede kans. Het lijkt me zo fijn dat je niks hoeft te doen in de ochtend behalve een lepel pakken, haha.

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   25 januari 2017 / 15:03

   Hahahah oeps! Wat had je er toen in? Ik vind dat gemak dus ook echt het einde. Uit bed, lepel en happen. Klaar. Al vind ik de tijd nemen om een ontbijt te maken ook wel chill hoor. In het weekend. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..