Non alcohol: Maar wat drink je dan wel?

Non alcohol: Maar wat drink je dan wel?

Ik drink bijna nooit alcohol. Als ik twee keer per jaar een borrel neem, dan is dat veel. Maar oud en nieuw staat voor de deur. Wat drink je dan wel in op zo’n feestelijk moment? Ik maakte een lijstje met leuke kant en klaar drankjes die het net even wat feestelijker maken dan een glas frisdrank of een kop thee.

Ginger Beer

Ginger Ale kennen veel mensen wel, maar als je nog even iets scherper wilt, dan is Ginger Beer heel fijn. Zelf ben ik dol op Bundaberg en die koop je gewoon bij de locale supermarkt. Ik vind het heel feestelijk en drink het zelf graag met een rietje. Deze keer probeerde ik het Franse merk Hysope. Wat me opviel is dat het zo goed als transparant is. Ik dacht altijd dat Ginger Beer een kleurtje had, maar dat komt misschien omdat het meestal in een bruine fles zit. Ginger beer heeft echt een scherpte die je in je keel voelt door de gember. Je houdt ervan of niet, maar ik ben er dol op! Hiermee kun je toch lekker meeproosten met de bierdrinkers!

Kombucha

Zelf ben ik dol op Kombucha! Het is een gefermenteerde drank waar bij de tweede gisting nog een extra smaak aan kan worden gegeven. Ik heb het zelf een keer gebrouwen, maar het kwam niet in de buurt van het lekkere drankje dat ik uit de winkel ken. Het bevat bubbels, door de gisting een licht alcoholische touch (<0.5% alcohol maar wel de ‘bite’ ervan) met een fijne afdronk. Daarnaast is het een probiotica wat er ook nog voor zorgt dat je darmen goed hun werk kunnen doen. Doordat de gisting plaatsvindt door suiker, zit er een zoete smaak aan.

Water Kefir

Kefir wordt vaak gemaakt met (koe)melk. Maar water kefir is volledig vegan! Dit heb ik lange tijd zelf gebrouwen! Totdat ik een keer op vakantie ging. Mijn kefirkorrels overleefden dat niet en waren gestopt met fermenteren. Eigenlijk moet ik dit weer opnieuw gaan doen, want dit is super lekker en net als kombucha super goed voor je darmstelsel. Kefir is gefermenteerd water wat, net als kombucha, tijdens een tweede fermentatie een extra smaak kan krijgen. Al dronk ik het zelf altijd zonder tweede fermentatie. Kefir heeft een hele uitgesproken smaak en sommige mensen moeten daar echt aan wennen. Ik vind het heerlijk, Reinier vindt het vreselijk en wil er niet aan wennen. Haha! Let op, Kefir bevat van nature <0.25% alcohol door het fermentatieproces.

Alcoholvrije Gin Tonic

Alcoholvrije wijn en bier dat kennen we allemaal wel. Beide vind ik zelf niet heel lekker. Sowieso nooit echt een bier/wijn drinker geweest hoor. Ik dronk vroeger graag prosecco, maar ook dat vind ik niet meer lekker. De gin van Botaniets bestelde ik bij Kazidomi en bevat 0.0% alcohol en doet niets af van een originele gin. Een goede gin tonic is dus zomaar gemaakt. Dit is mijn basisrecept:

1 deel gin op 2 delen tonic, ijsblokjes erin, komkommersliertjes erin en klaar. Ook met een schijfje sinaasappel en kruidnagel is een (alcoholvrije) G&T erg lekker. Meer in de kerstsfeer? Doe er dan frambozen met een takje rozemarijn in.

Eigenlijk kun je met Gin Tonic alle kanten op. Doordat het drankje de afgelopen jaren onwijs populair is geworden, vind je door even te googlen de meest leuke combinaties!

(appel)Cider

Cider is een drankje dat wordt gemaakt van fruit. Vaak wordt dit gemaak van appels of peren, maar tegenwoordig is er bijvoorbeeld ook cider met rozensmaak te maken. Van nature is dit een gegist drankje waardoor er alcohol in zit, maar er zijn ook een heleboel alcoholvrije varianten.

Deze producten bestelde ik bij Kazidomi. Ze hebben 2700+ vegan producten in het assortiment hebben en om jou het te laten proberen, krijg je met de code groenebroertje10 10% korting op je eerste bestelling! Je kan de code invullen bij het afrekenen. Enjoy!

 

 

 

 

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. Suuz
    21 december 2021 / 12:21

    Tegenwoordig zijn er ook veel alcoholvrije cocktailrecepten, waardoor je een soort feestje in je glas hebt, maar toch geen alcohol.
    Kombucha vind ik ook erg lekker. Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden, dat ik echt nog zelden aan de alcohol ga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..