Vegan start-ups in het zonnetje | Willem-pie & Willicroft

Vegan start-ups in het zonnetje | Willem-pie & Willicroft

Via Green Food Lab in Amsterdam maak ik met enige regelmaat kennis met (nieuwe) vegan start-ups of bedrijven waar iets bijzonders mee is gebeurd. Vandaag vertel ik jullie graag wat meer over Willem-pie (vegan bakkerij) en Willicroft (vegan kaaswinkel). Beide zijn behoorlijk awesome!

Bananenbrood van Willem-pie

Heerlijke vegan taart en gebak van Willem-Pie

Half november 2019 opende Willemijn van Wenum haar nieuwe Willem-Pie bakkerij in Amsterdam Slotervaart (Johan Huizingalaan 76). Inmiddels ontstaat er steeds meer vraag naar plantaardige alternatieven. Daardoor is Willem-Pie het oude pand ontgroeid en ligt de focus nu meer op zakelijke klanten. Dat gaat heel goed! Willem-Pie’s bananenbrood is inmiddels verkrijgbaar bij alle Bagels & Beans vestigingen en bij Stach in Amsterdam, Utrecht, Groningen en Haarlem.

Willem-Pie is dé bakkerij als je op zoek bent naar een lekker, smaakvol alternatief voor gebak. Ze veganized klassiekers die ze als kind vroeger zelf graag at. Hierbij moet je denken aan heerlijke tiramisu of een lekkere appelkruimeltaart. Daarnaast maakt ze vegan delights en uit hierin haar creativiteit. Zo maakte ze onlangs Sconuts. Dat zijn scones in de vorm van een donut. Hoe leuk is dat! Maar naast al die vegan zoetigheid, verzorgt Willem-Pie ook healthy snacks. Lekker gebak dat vrij is van toegevoegde suikers en laag in vet. Op deze manier wil ze laten zien dat gezonder genieten helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn.

Willicroft - Vegan kaaswinkel

Kaas zonder zuivel van Willicroft

Toen ik niet vegan at, was ik niet zo verknocht aan kaas. Maar sinds ik plantaardige kaasjes heb geproefd, ben ik ineens fan van kaas! Gek hè? Meestal is juist kaas een van de dingen die mensen moeilijk kunnen laten staan als ze over gaan naar een vegan lifestyle.

Willicroft is de eerste plantaardige kaaswinkel van Nederland en bevindt zich in hartje Amsterdam en vestigt zich sinds 13 december 2019 aan de Spiegelgracht. In de plantaardige kaaswinkel verkopen ze This Is Not Cheese Fondue, This Is Not Cheese en This Is Not Truffle Sauce. Als ik iets lekker vind, is het kaasfondue. Dus dat wordt echt een feestje! Als ik mezelf in bedwang kan houden, deel ik van het kaasfondue feestje nog een foto op Instagram 😉

Kaas (en overige zuivel) heeft een enorm negatieve impact op het milieu. Anno 2020 willen mensen gelukkig steeds duurzamer eten. Willicroft heeft hun volledige CO2 uitstoot laten berekenen en de This Is Not Cheese Fondue heeft een uitstoot die 2,5 keer minder is dan een kaasfondue op basis van zuivel. Ik weet niet of je de laatste reclame van de zuivelindustrie hebt gezien, maar Nederland loopt helemaal niet op zuivel. Koemelk is voor kalfjes, niet voor volgroeide mensen. Deze heerlijke plantaardige kaasalternatieven zijn dat wel. Enjoy!

Vegan start-ups die de wereld een beetje mooier en meer vegan willen maken draag ik graag een warm hart toe. Daarom bied ik ze op deze manier een podium op mijn blog en Instagram.

Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. 12 februari 2020 / 11:39

    Vegan kaasfondue?! Ik ben heel erg benieuwd hoe die smaakt, aangezien ik nog geen vegan-friendly kaas gevonden heb die smelt zoals ‘echte’ kaas. Fonduekaas lijkt me een erg moeilijke structuur om na te maken. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

    • 29 februari 2020 / 16:56

      Ja, ik ben ook erg benieuwd! Ik heb met iemand afgesproken om het samen te eten, dus ik moet nog steeds geduld hebben.. Als we het gaan eten, dan maak ik er een instagrampost van. Dan weet je meteen of het lekker was of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..