Een vegan remedie tegen puistjes

vegan remedie tegen puistjes Sytse

Ineens waren ze er: puistjes. Van de een op andere dag hadden er een heleboel zich verzameld op mijn voorhoofd. Voor iemand die nooit echt puistjes heeft gehad, was dat toch even schrikken. Want wat doe je er in vredesnaam tegen en vooral, hoe voorkom je ze? Ik ging op onderzoek uit en vond een vegan remedie tegen puistjes.

Paniek

Omdat ik, zelfs in de pubertijd, nooit echt last heb gehad van puistjes, schrok ik me rot dat er echt een kraterfestival op m’n voorhoofd was ontstaan. Ik blinde paniek ging ik op zoek naar een vegan remedie tegen puistjes omdat ik ze hoe dan ook, zo snel mogelijk wilde laten vertrekken. Ik kocht een heleboel producten en doordat ik zoveel verschillende dingen kocht en door elkaar gebruikte, was het niet echt een succes. Daarnaast las ik online dat je sowieso een aantal weken dezelfde producten moet gebruiken voordat het echt effectief kan zijn. En als je iedere dag iets anders smeert, heeft niets echt iets de tijd om aan te slaan. Daarom besloot ik om drie producten te kiezen waarvan ik geloofde dat ze een vegan remedie tegen puistjes zouden zijn. En guess what? Het werkte! Deze producten gebruikte ik (en blijf ik gebruiken):

 

Vegan remedie tegen puistjes

Diepe reiniging met Pimple Pop Face Cleanser

Voor de diepe reiniging gebruik ik Pimple Pop van Wat Maakt Je Mooi. De cleanser is heel romig en zacht en is opgeklopt met gezichtsvoedende en reinigende ingrediënten. Zo zit er bijvoorbeeld druivenpitolie in en dat is rijk aan vitamine E. De olie bevat pycnogenol en dat heeft een antioxidante werking en versterkt de haarvaatjes. Daarnaast bevat deze cleanser ook actieve kool, dat onttrekt je huid van onzuiverheden, bacteriën, overtollig talg en vuil uit je huid. Ook zit er Kaolin klei in en dat trekt gifstoffen en oneffenheden uit je huid. De kaolin klei is rijk aan mineralen, ijzer, magnesium, calcium, sodium en zink. Daarnaast bevat deze cleanser bentoniet klei en dat heeft een kalmerende en ontgiftende werking. Als laatste noem ik de lavendel olie en rozemarijn. Deze oliën hebben helende en kalmerende eigenschappen en dat maakt ze zo geschikt voor de onzuivere huid. Deze Pimple Popper Face Cleanser smeer ik ’s ochtends voor het douchen op m’n gezicht en laat het zo’n 5 tot 10 minuten intrekken. Vervolgens maak ik een washandje nat met lauw/warm water en poets het weer van m’n gezicht. Daarna laat ik ‘m huid even een tijdje ademen en geniet van een bakje koffie met havermelk.

 

een vegen remedie tegen puistjes

Extra reiniging met de Charcoal Cleansing bar

De Charcoal Cleansing Bar is ook van Wat Maakt Je Mooi en is ook een diepe reiniger. Mijn huid voelt stroef aan na het gebruik en met deze bar was ik iedere ochtend en avond mijn gezicht. Deze bar is uitermate geschikt voor de vette en onzuivere huid. Hij bestaat voor 99.9% uit natuurlijke zeep. Daarnaast is hij verrijkt met argan olie, rozemarijn olie en tea three olie. Allemaal ingediënten die ontspannen en reinigen. Maak de zeep een beetje vochtig onder de douche totdat er een beetje schuim ontstaat. Smeer je gezicht daarmee in en spoed vervolgens af. That’s all!

 

de vegan remedie tegen puistjes

Eau Roma Water

Dit is de laatste stap in de vegan remedie tegen puistjes. Deze toner bevat rozen en lavendel. Hij verzorgt mijn huid zonder het uit te drogen en is super gemakkelijk in gebruik. Voordat ik de deur uit ga spray ik twee keer in m’n gezicht en voordat ik ga slapen en het hele riedeltje nog een keer uitvoer, spray ik één keer. Deze toner kalmeert m’n huid en zorgt voor een gezonde glow. Daarnaast ruikt hij ook nog erg lekker!

Meer tips in de vegan remedie tegen puistjes

– Vervang je kussensloop minimaal één keer per week. Het liefst vaker
– Pas op met haarproducten en zorg ervoor dat ze niet op je huid komen
– Raak de huid waar de puistjes zitten alleen met gewassen handen aan
– Gebruik zo nu een dan een natuurlijke scrub om dode huidcellen te verwijderen
– Knijp puistjes nooit, ik herhaal NOOIT uit! Het talg dat er uit komt verplaatst zich dan wat voor nieuwe puistjes zorgt
– Eet gezond en gevarieerd. Puistjes ontstaan vaak door afvalstoffen die je huid op deze manier verwijdert
– Geef de producten de tijd om te werken en wissel niet te vaak van huidverzorging

Heb je zelf nog andere tips? Deel ze vooral in de reacties hieronder!

 

Volg:

6 Reacties

 1. 11 juli 2019 / 10:09

  Fijn dat je iets hebt gevonden wat werkt! Ik heb gelukkig geen last meer van puistjes, ik had ze juist in mijn puberteit best veel.

  • 31 juli 2019 / 13:38

   Wat fijn dat je er nu dan geen last meer van hebt! Ik had ze in de pubertijd nooit maar nu juist wel.. Haha!

 2. 9 juli 2019 / 20:50

  Puisjes. Vreselijk irritant. Nooit leuk. Ik kan je wel vertellen dat ik inmiddels 35 ben en nog steeds geen remedie heb gevonden. Men roept dat t gegarandeerd werkt, nou bij mij werkte het nooit.

  • 31 juli 2019 / 13:40

   Irritant dat het bij jou dan niet werkt! Heb je de producten die ik hier noem al eens geprobeerd? Houdt er wel rekening mee dat je het wel de tijd moet geven hè? Gebruik het een maand en als je dan geen effect hebt probeer dan iets anders.

 3. 9 juli 2019 / 11:55

  Dat niet uitknijpen, vind ik een lastige. Ik weet dat het niet mag, maar vaak kan ik het toch niet laten, vooral als het een erg opvallend exemplaar is. ? Ik breng ’s avonds weleens een goede laag van de Tea Tree Blemish Stick van Dr. Organic aan, dan zijn ze ’s ochtends meestal al veel kleiner!

  • 31 juli 2019 / 13:41

   Whahaha! Ja, same! Vooral als ze zo lekker prominent aanwezig zijn met een witte kop. Dan knijp ik ze ook uit hoor. Maar reinig het daarna wel direct zodat de kans op nieuwe puistjes kleiner wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..