Vegan Hotspot | New Vegas in Haarlem

New Vegas Haarlem toet

Afgelopen weekend had ik een tafeltje gereserveerd bij New Vega’s in Haarlem. Ik zou voor een beurs naar Haarlem (wat Hilversum werd) en besloot om lekker bij een nieuwe vegan hotspot aan te schuiven. Ik had tips voor vegan restaurants in Haarlem gevraagd via Instagram en deze werd het meest genoemd. Mijn ervaring bij New Vegas!

Het menu

New Vegas heeft een heerlijk menu. Good to know: alles is vegan. Zo fijn om niet op te hoeven letten of ‘die moeilijke vegan’ te zijn. Loved it! Er zijn verschillende voorgerechten. Denk hierbij aan kaasplankjes, bitterballen en nacho’s. Onze voorgerechten haalden de foto’s niet. Die waren te gauw op. Zo lekker! Wij deelden een portie bitterballen en een portie nacho’s. Echt super lekker! Als hoofdgerecht kun je terecht voor heerlijke no fish and chips, sweet chili chick (die had ik) of bijvoorbeeld Spicy Ginger Shrimps. En dan de toetjes: Brownies, Dutch apple pie of een coupe met sorbetijs. Ik ging natuurlijk, zoals je ziet op de foto hierboven, voor de brownies. Mijn god. De brownies waren nog warm en de combi met dat koude ijs… Te lekker!

De sfeer van New Vegas

Due to Covid is het natuurlijk een beetje anders dan anders. Bij New Vega’s heb je echt een beetje een Amerikaans gevoel. Het is mooi, stijlvol en hip. Enerzijds voelde ik een beetje een bruincafé vibe, maar anderzijds ook echt weer niet. Ze hebben een open keuken en zelfs de wc’s zijn in stijl. Je piest in een zwarte pot en op de muur van het toilet vind je goudkleurige tandwielen. Echt heel leuk gedaan! De tafeltjes zijn vrij klein, maar dat zorgt er tegelijkertijd voor dat het best knus en intiem is. Het personeel is super vriendelijk en enthousiast. Ze kwamen meerdere keren vragen of alles naar wens was en hebben ons mede daardoor echt in de watten gelegd.

New Vegas haarlem hoofd

Bereikbaarheid

Voor ons was het een enorm avontuur. Wij kwamen natuurlijk vanuit Hilversum, dus ik moest op zoek naar een parkeerplekje in het centrum van Haarlem. Ik volgende keurig Apple Maps en toen stond ik ineens voor een paal waardoor ik de straat niet meer uit kon. In lichte paniek (eigenlijk volledig in paniek) belde ik het telefoonnummer van de handhaving die bij de paal stond genoteerd. Ze waren, thank god, op zondag telefonisch bereikbaar. Het was een foutje dat de andere paal waarover ik de straat in kwam, naar beneden was. Hij deed die beweegbare paal voor mij naar beneden zodat ik de straat weer uit kon. We kregen instructies om te parkeren in parkeergarage Raaks. Het restaurant was daarvandaan maar zo’n vier minuten lopen. Ideaal!

New Vegas vind je op de Koningstraat 5 in Haarlem

Benieuwd naar andere Hotspots? Klik dan gerust op deze categorie: Vegan Hotspots

 

 

 

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..