5x Vegan Hotspots in Parijs

Vegan Hotspots Parijs

Afgelopen zondag kwamen Reinier en ik terug van een heerlijk weekendje Parijs. Wat we hebben gedaan? Via HappyCow vegan restaurants gezocht en daar gegeten. Hahaha! Bij deze een overzicht van de fantastische Vegan Hotspots in Parijs waar wij aan hebben geschoven.

vegan hotspots parijs

Riz Riz Restaurant

Riz Riz (spreek je uit als RieRie) is een ontzettend instagramwaardig restaurant. Dat zij maar 607 volgers hebben op Instagram is me een raadsel. Misschien komt het door het licht want alles krijgt een bruine/oranje gloed. Desalniettemin is het een prachtig restaurant met een heerlijke kaart en ontzettend vriendelijke bediening! Wij aten een wafel van zoete aardappel met een salade en home made guacamole. Het was heerlijk!!

Tip: Bestel als voorgerecht Onigiris aux 2 pestos. Dat zijn rijst/sushi driehoekjes met kruiden en pesto. VER-RUK-KELIJK.

Riz Riz vind je hier:

221 rue Saint Martin, 75003 Paris

vegan hotspots in parijs jo and nana cakes

Jo and Nana Cakes

Jo and Nana Cakes wordt gerund door, obviously, Jo & Nana. Het is een hele kleine patisserie met plek voor 3 personen aan hun kleine barretje. Ze maken prachtige gebakjes en koekjes. Ze zijn redelijk aan de prijs maar voor zo’n tof concept mag je ook best wat betalen. Een gebakje kost gemiddeld € 5,90.

Tip: Neem een koekje mee voor later op de dag. Ze zijn zo heerlijk! Hard van buiten, zacht van binnen. Net zoals de chocolat chip cookies die ik vroeger bij New York Pizza bestelde.

Jo and Nana Cakes vind je hier:

6, rue Rennequin 75017 Paris

vegan hotspots in parijs hank burger

Hank Burger

Hank Burger is een, je raadt het al, burger concern. Maar dan helemaal vegan! Ze hebben twee vestigingen in Parijs. Bij Hank Burger heb je de keuzes uit twee menu’s. Groot of klein. Je krijgt een Burger met saus naar keuze, wedges en drinken. Kies je voor het grote menu, dan krijg je er ook een toetje bij. Dat toetjes is een (sorbet)ijsje, een koekje of een gebakje. Ik koos natuurlijk voor een groot menu met een citroenijsje! Daarnaast heb je ook nog de optie om gesmolten vegan kaas over je wedges te doen. Of course i did. Het was verrukkelijk!

Tip: Zeg ja tegen de kaas op de wedges. De lekkerste gesmolten vegan kaas eet je namelijk bij Hank Burger!

Hank Burger vind je hier: 

55 rue des Archives 75003 Paris 
8 rue de Rochechouart 75009 Paris

vegan hotspots parijs

Janine Loves Sunday

Janine Loves Sunday is een piepklein restaurant met een terras aan de straat. Vergis je niet, het restaurant heet sinds kort Janine Loves Sunday. Voorheen vond je het restaurant onder Brasserie 2ème Art en zo staat het op Facebook ook nog. Het personeel is er super vriendelijk en het eten is er heerlijk! Je kan er terecht voor cocktails, bier, wijn, burgers, pizza, wraps, frietjes, soep, toetjes, ijsjes, alles! Reinier genoot van de spicy pizza die echt beaucoup spicy was. De pepertjes haalde hij er dus maar af. Ik genoot van een ordinaire cheeseburger die smaakte naar meer. Als toetje nam ik de espresso met een mini vegan panna cotta en een mini bavarois van frambozen. Het was heerlijk! (omdat we er ’s avonds waren was een beetje fatsoenlijke foto een onmogelijke opgave)

Tip: Vraag advies aan de serveersters. De pizza was namelijk echt super pittig (ze had Reinier gewaarschuwd) en het toetje van mij was ook advies. Er is zoveel lekkers dat zelf kiezen echt niet te doen is.

Janine Loves Sunday vind je hier:

49 Rue Montmartre, 75002 Paris

Raw Cakes

Raw Cakes is meer dan alleen cake. Je kan er heerlijk lunchen voor een schappelijke prijs. Ook hier kun je kiezen voor een compleet menu. Je krijgt dan een (kleine) smoothie, een burger met sla en wedges en achteraf nog een taartje. Wil je gezonder? Dat kan ook! Je hoeft namelijk niet per se het menu te kiezen maar je kan ook kiezen uit de vele (gezonde) gerechten van de kaart. Let wel op, het meeste is raw. Daar moet je natuurlijk wel van houden.

Tip: Ga voor het menu en bestel er een losse smoothie bij. Het menu is echt voldoende voor een grote lunch maar de smoothie was nogal aan de kleine kant.

Raw Cakes vind je hier:

83 Rue Daguerre, 75014 Paris

vegan hotspots parijs rawcakes

HappyCow

Deze vegan hotspots in Parijs heb ik gevonden via HappyCow en bevinden zich kriskras door de stad. We hebben dus letterlijk heel veel gereisd om bij al deze restaurants aan tafel te mogen. Ik vond het echt de moeite waard omdat bij deze restaurants alles veganistisch is en je niet zit te klieren met wat je wel en niet kan/wil eten. Als je maar even in Parijs bent en niet al deze vegan hotpots af kunt vliegen dan adviseer ik Riz Riz & Janine Loves Sunday. Niet alleen voor het heerlijke eten maar vooral ook omdat het personeel zo vriendelijk is en heel goed Engels spreekt!

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 6 oktober 2018 / 13:10

  Wat een fijne hotspots! Ziet er goed uit. Wat grappig, ik was in de zomer ook in Parijs en heb over totaal andere hotspots geschreven. Parijs heeft dus meer dan je denkt. 🙂

 2. 6 september 2018 / 09:25

  Oeeeh! Ik heb nog niet ontbeten; krijg hier spontaan honger van. Je doet me eraan denken dat ik HappyCow nog moet kopen op mijn nieuwe telefoon!

 3. 6 september 2018 / 08:34

  Whooo Hanks burger! Ik was er vorige keer geweest toen ik in Parijs was. Het was echt superdruk daar. Ik ben erg benieuwd naar Riz riz. Ben je ook bij Cloudcakes geweest?

 4. 6 september 2018 / 07:30

  Ik was een beetje jaloers op je heerlijke food foto’s hoor hihi! Fijn lijstje, ik wil zeker eens terug naar Parijs 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..