Hotspot | De Bolhoed – Amsterdam

Hotspot | De Bolhoed – Amsterdam

De Bolhoed is een restaurant in de wijk De Jordaan in Amsterdam. Het restaurant bestaat al 100 jaar en ik ging er afgelopen zaterdag naartoe voor een vegan lunch!

Sfeer

Bij binnenkomst proef je meteen de gemoedelijke sfeer die De Bolhoed eigen is. Er hangt een sfeer van gezondheid, lekker eten en aardigheid. Het personeel is super aardig en ik mocht gewoon een foto van ze maken terwijl ze aan het werk waren. Heel leuk!

Terras

De Bolhoed heeft een heel knus terrasje aan de overkant van de weg. Hier staan drie tafeltjes en als je geluk hebt, zoals wij, kun je er eentje bemachtigen! Het terras is omgeven door planten en daardoor waan je je helemaal in de natuur. Je hebt een fijn uitzicht over de prinsengracht en je ziet veel mensen voorbij wandelen. Dat vind ik echt een van de leukste dingen als je op een terras zit: mensen kijken.

Het Restaurant

De Bolhoed is een fijn vegetarisch restaurant waar je gezellig kunt zitten. Net als op het terras, word je omgeven door de planten. Hiermee laten ze naar mijn idee zien dat ze echt dicht bij de natuur staan. De kleuren van het restaurant doen mij een beetje denken aan hoe ik India altijd voor me zie: kleurrijk en gezellig. Echt zo’n apart gevoel. Niets moet, alles mag. Dat idee heb ik erbij.

Het menu van De Bolhoed

Het hele menu is vegetarisch en deels veganistisch. Het bestaat uit broodjes, salades en je kunt kiezen voor warm. Zoals een quiche, soepen, ragoutcroissants, taartjes, koekjes en warme pitabroodjes. Ik ging voor het laatste. Ik nam heerlijke warme pita’s met hummus. Hierbij werd een salade geserveerd met lekkere plakjes komkommer waarmee ik het bakje hummus schoon lepelde. Heerlijk! Daarnaast hebben ze koffie, thee, fris, alcoholische dranken en lekkere versgeperste smoothies. Ik koos voor een groot glas koude sinaasappelsap. Dat paste goed bij het zomerse weer πŸ˜€

Voor een restaurant in Amsterdam is De Bolhoed relatief goedkoop. Mijn pita’s waren € 5,75 en voor het grote glas jus d’orange betaalde ik € 6.

Heb jij al eens bij De Bolhoed gegeten? Nee? Dan wordt het tijd! πŸ˜‰

Volg:
Delen:

5 Reacties

 1. 10 mei 2017 / 11:04

  Nooit van gehoord, maar als ik weer eens in Amsterdam ben dan zal ik zeker even gaan kijken!

 2. 9 mei 2017 / 09:55

  Wat een leuke hotspots, ik moet hier echt eens naar toe! Dat groene terras ziet er heel gezellig uit in het zonnetje.

 3. 8 mei 2017 / 10:33

  Dat ziet er gezellig uit! Mensen kijken vanaf een terras vind ik ook een leuke bezigheid πŸ™‚

 4. 8 mei 2017 / 09:38

  Haha yes eindelijk dit artikel na al jouw lieve woorden erover. Het klinkt als een super leuke hotspot. Mocht ik in Amsterdam zijn, dan ga ik er zeker heen πŸ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..