Familie recept | Vegan Nasi Goreng

Vegan nasi goreng

Sytse, wat is dit nou weer? Een familie recept? Ja! Als groot gezin moet je denk ik altijd tellen en rekenen. En als je meerdere vrienden over de vloer krijgt (nu even niet tijdens corry) is het fijn om snel een grote pan met eten klaar te hebben. Daarom deze heerlijke vegan nasi goreng voor 6 personen!

Dit heb je nodig voor de vegan Nasi Goreng voor 6 personen:

– 400 gram Italiaanse groente (fijngesneden)
– 200 gram broccolirijst
– 200 gram bloemkoolrijst
– 300 gram zilvervliesrijst
– 2 tl Sambal
– 4 teentjes gehakte knoflook
– 2 pakjes kipstukjes van Vivera
– 1 el kurkuma
– 6 el ketjap manis
– Kipkruiden naar smaak
– Olie om in te bakken
Optioneel:
– Satésaus (ik gebruik de kant en klare van Remia)
– Cassave kroepoek

Zo maak je de Vegan Nasi Goreng:

Het beste is om dit allemaal een dag van te voren te doen, zodat je het de volgende dag kan opbakken (Nasi Goreng betekent letterlijk gebakken rijst. Nasi betekent rijst, Goreng betekent gebakken). Maar als je het op de dag zelf maakt, is het gewoon heerlijke vegan nasi.

Zet een pan met water op het vuur om daar de rijst in te koken. Doe hierbij de eetlepel kurkuma zodat je rijst een mooie gele kleur krijgt. Kook de rijst volgens de verpakking.

Snijd de kipstukjes in hele kleine stukjes en kruid ze met kipkruiden naar smaak. Bak ze goed gaar en als ze bijna klaar zijn, doe je een eetlepel ketjap bij de kipstuckjes. Bak nog een paar minuutjes, zet het vuur uit en ze kipstukjes opzij.

Doe een beetje olie in de wok en voeg hier de sambal en gehakte knoflook aan toe. Roer het goed door en voeg vervolgens alle groenten toe. Zet het vuur lekker hoog en schep het geheel goed door. Zodra de groente lekker heet is, doe je de ketjap manis erbij. Zet het vuur middelhoog en blijf goed omscheppen voor 5 tot 10 minuten. Voeg de kipstukjes toe en roer het geheel goed door. Inmiddels is de rijst ook klaar. Schep de rijst erbij, schep alles goed door en laat het afkoelen. Serveer direct of bak het de volgende dag op en serveer dan.

Serveersuggestie: Deze Vegan Nasi Goreng is heerlijk met Satesaus en/of cassave kroepoek!

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@HetGroeneBroertje)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

Op zoek naar een ander lekker recept? Kijk dan gerust eens in mijn recepten index.

*Dit recept is geïnspireerd op de nasi goreng uit Indonesië en Maleisië.

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. Sylvia van der meulen
    28 juni 2021 / 07:33

    Heerlijk recept. Zeker een aanrader.
    Ga hem deze week nogmaals maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..