Recept | Vegan frambozen granola met hazelnoten

Recept | Vegan frambozen granola met hazelnoten

Kant en klare granola die je in de supermarkt vindt zijn eigenlijk altijd gezoet met honing. Vegans eten geen honing. Daarom bedacht ik vegan granola met frambozensmaak. Hier komt het recept!

Dit heb je nodig:

– 250 gram bevroren frambozen
– 40 gram pure chocolade
– 3 eetlepels dadelsiroop
– 6 dadels
– 180 gram havermout
– Een handjevol hazelnoten
– Keukenmachine of blender
– Oven + bakplaat + bakpapier

Dit moet je doen:

Haal de frambozen uit de vriezer en laat ze zo’n 15 minuten ontdooien. Daarna prak je ze fijn zodat je sorbetijs krijgt. Zet dit opzij. Laat de oven voorverwarmen op 160 graden Celsius. Haal de pitten uit de dadels en snijd de dadels in kleine stukjes. Doe de hazelnoten in de blender en hak ze kort fijn. Zorg ervoor dat er wel hele stukken blijven en dat het geen meel wordt. Snijd de chocolade in kleine stukjes en zit dit opzij.

Gooi de havermout, dadels, hazelnoten en dadelsiroop bij het frambozenijs. Meng het geheel goed door. Inmiddels is de oven voorverwarmd. Bekleed de bakplaat met het mengels en spreid dit uit op de bakplaat (zorg ervoor dat het niet een geheel wordt maar dat er ruimte tussen zit zodat het ‘los’ kan bakken). Zet de oven op 15 minuten en bak het geheel. Roer het geheel na 7 minuten door zodat ook de andere kant boven komt te liggen. Als het klaar is, laat je de vegan granola 45 minuten afkoelen. Daarna kun je de chocolade erbij doen en het geheel in een goed afsluitbare bak of pot doen. Let op dat het niet nog warm is want anders smelt de chocolade!

Zelf eet ik de vegan granola graag als ontbijt met Alpro variatie op yoghurt vanille. Heb jij zelf wel eens granola gemaakt? En waar mik jij het graag in?

Volg:
0
Delen:

4 Reacties

  1. 5 februari 2017 / 15:43

    Jaaa lekker! Ik heb toevallig gisteren verse frambozen gekocht, werkt dat ook denk je? Ik heb het een paar keer gemaakt met heel veel noten en zaden en lekker veel kaneel. 🙂

    • 12 februari 2017 / 17:29

      Ik denk dat de frambozen inmiddels al op zijn.. Maar dat ken wel hoor! Moet je ze alleen goed prakken en er misschien een scheutje water doorheen doen. Of je legt ze een nacht in de vriezer 😉

  2. Marielouise
    5 februari 2017 / 13:52

    Nee, nog nooit zelf gemaakt Sytse, maar dit recept klinkt super dus ik ga me er binnenkort aan wagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..