Recept | Vegan Panna Cotta

sfeerfoto van vegan panna cotta met goud en wit

Panna Cotta is een van de lekkerste toetjes die er bestaat. Tenminste, als je het mij vraagt. Maar daar zit altijd koemelk in. En dat is niet voor mensen maar voor kalfjes. Daarom veganizede ik de Panna Cotta met cantuccinikruim uit de Kerst Allerhande! Maak dit een dag van te voren, zodat het goed kan opstijven en lekker gekoeld geserveerd kan worden.

Je hebt nodig voor de vegan Panna Cotta:

– Garde
– Grote lepel
– Trechter of maatbeker
– Steelpan
– Glaasjes om het in te serveren
– Vershoudfolie

Dit zijn de ingrediënten:

– 300 ml This is not M*lk Plantaardig & Vol
– 1,5 pakje Alpro om te kloppen (slagroom)
– 3 gram Swallo Globe Brand Agar powder Vanille
– 1 Vanillestokje
– 60 gram biologische witte kristalsuiker

Dit moet je doen voor de lekkerste vegan panna cotta:

sfeerfoto van vegan panna cotta met goud en witZet een steelpan op middelhoog vuur en giet hier de plantenmelk en slagroom in. Tijdens het opwarmen snijd je het vanillestokje open en schraap je het vanille merg eruit. Voeg dit merg én het stokje toe aan het plantenmelk met slagroom mengsel. Blijf goed roeren. Wanneer het mengsel heet is, voeg je de suiker toe. Blijf goed roeren. Het mag goed heet worden, maar niet koken!

Als alles lekker op temperatuur is, voeg je het Agar poeder toe. Doe dit al roerend met een garde om klont vorming te voorkomen. Roer het geheel goed door met een grote lepel. Is alles goed heet en door elkaar geroerd? Haal het vanille stokje eruit en giet over in een maatbeker. Je kan eventueel ook een trechtertje boven de glaasjes houden.

Laat je Vegan panna cotta afkoelen tot kamertemperatuur. Gelatine wordt pas stijf als het koud wordt, Agar stolt al op kamertemperatuur. Zodra dat is gebeurd, zet je het in de koelkast met een stukje verhoudfolie eroverheen.

Let op! Na 2 dagen verliest Agar poeder zijn bindingskracht. Maak het dus echt maximaal 1 dag van te voren om de goede consistentie te kunnen serveren. Daarnaast geldt voor Agar Agar poeder: hoe langer je het verhit, des te meer het opstijft. Verhit dus niet te lang als je geen jelly-pudding wilt.

Dit recept is ontstaan tijdens het Veganizen van de Kerstallerhande van December 2021 en verscheen eerder in het gezamenlijke e-boek dat we maakten. Deze vind je hier: E-boek Vegan Allerhandig

Wil je graag de Biscotti erbij maken? Dat recept vind je ook in het e-boek maar ook hier: Vegan Biscotti met sinaasappelrasp

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..