Recept | Vegan erwtensoep

Recept | Vegan erwtensoep

Winter is coming. En dat betekent maar één ding voor mij: SNERT! Sinds ik vegan ben is het me nog nooit gelukt om een lekkere vegan erwtensoep te maken. Tot nu toe dan. Het heerlijke recept deel ik graag met je!

Dit heb je nodig voor 4 kommen vegan erwtensoep: 

– 400 gram spliterwten
– 3/4 prei
– 1 gele ui
– 1 flinke winterpeen
– 1/2 knolselderij
– 4 takken selderijblaadjes
– 3 blokjes groentebouillon

Dit moet je doen: 

Zet een grote soeppan op hoog vuur en doe daar twee liter water in. De spliterwten voeg je direct toe. Zodra het water kookt, voeg je de bouillonblokjes toe. Zet het vuur middelhoog.

Was en schil de knolselderij en de winterpeen en hak ze daarna ik kleine blokjes van ongeveer 1 centimeter. Zodra je met beide klaar bent, voeg je ze toe aan de pan met spliterwten en bouillon. Laat dit zo’n 30 minuten zachtjes koken. Wel af en toe roeren zodat niets aankoekt!

In de tussentijd was je de prei en de selderijblaadjes. Schil ook de ui en snijd alles in kleine stukjes. Zodra de 30 minuten om zijn, voeg je de rest van de ingrediënten toe (ui, prei en selderijblaadjes). Laat dit nog een uur zachtjes door pruttelen en roer regelmatig. Zodra het niet meer op groentesoep lijkt maar de structuur dikker wordt, laat je het nog zo’n 15 minuten staan op laag vuur. Als de structuur vrij dik is, vind ik ‘m het lekkerst. Houd je van een wat dunnere vegan erwtensoep, voeg dan wat extra water toe en laat het geheel nog een keer koken. Geniet ervan!

Serveersuggestie: Ik vind het heerlijk om een meergranen pistolet in plakjes in mijn vegan erwtensoep te dippen 

Voor alle Weight Watchende vegans: Een kom vegan erwtensoep is 2 SP!

Volg:

4 Reacties

 1. 22 november 2017 / 12:34

  Oeh dit klinkt lekker! Heb al in geen eeuwigheid meer erwtensoep op vanwege het vlees, maar ik vind het super lekker. Dit moet ik echt snel eens maken, bedankt voor het recept!
  Inge | Monsieur Mango onlangs geplaatst…Win een green happiness pakketMy Profile

 2. Marjanne
  30 november 2017 / 00:58

  Ik ben geen goede kok… moet je die spliterwten van te voren weken? Of doe je ze er zo bij in?
  Ik ga deze van t weekend proberen, lijkt me heerlijk! En fijn dat je de punten vd ww erbij zet!!