Recept | Vegan pindacurry met boekweit

Vegan pindacurry

Het is vrijdag! Tijd voor een heerlijke cheatmeal voor op de bank bij je lievelingsserie!  Voor de echte lekkerbekken maakte ik een heerlijke vegan pindacurry. Kook je mee?

Dit heb je nodig voor 4 porties Vegan Pindacurry:

– 3 flinke eetlepels pindakaas zonder stukjes
– 2 tl sambal
– 1 rode ui
– 4 teentjes knoflook
– 2 cm gember
– 4 aardappelen
– 1 blokje groentebouillon
– 100 gram kikkererwten
– 150 gram sperziebonen
– 140 gram tomatenpuree
– Olijfolie
– 280 gram boekweit

Dit moet je doen:

Vegan pindacurryZet een pan met water op het vuur en kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar. Zet een soeppan op het half hoog vuur en doe hier een scheutje olijfolie in. Snijd de rode ui in kleine stukjes. Plet de knoflook tussen twee lepels en snijd de gember in hele kleine stukjes (eerst de schil wegsnijden). Doe de ui, knoflook en gember in de pan met de olie en roer goed door. Zet het vuur iets zachter.

Giet de sperziebonen af en zet de sperziebonen apart. De pan vul je opnieuw. Doe hier 500ml water in en breng aan de kook. Zodra het water kookt voeg je het blokje groentebouillon toen en laat je het afkoelen.

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Doe 3 eetlepels pindakaas, de sambal en de tomatenpuree bij de ui, knoflook en gember in de pan en roer het geheel goed door. Giet hierbij de (inmiddels lauwe) bouillon en laat het op middelhoog vuur 15-20 minuten zachtjes pruttelen. Roer om de vijf minuten even door.

Vul de pan van de bouillon opnieuw met water en breng op hoog vuur aan de kook. Zodra het water kookt doe je de boekweit erin en laat je dit 10 minuten op hoog vuur gaarkoken. Prik in de kooktijd van de boekweit zo nu en dan in een stukje aardappel om te voelen of de aardappelen bijna gaar zijn. Zijn de aardappelen bijna gaar (dus nog niet helemaal)? Voeg dan de (gekookte) sperziebonen en (gewassen) kikkererwten toe en roer opnieuw door. Laat het geheel nog zo’n 5 minuten zachtjes doorkoken en roer zo nu en dan goed door. Giet de boekweit af en serveer met een klein takje verse koriander. Ga jij deze heerlijke vegan pindacurry proberen?

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@HETGROENEBROERTJE)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

Volg:
0
Delen:

12 Reacties

  1. Laura
    12 juli 2020 / 09:33

    Kan het ook gemaakt worden met pindakaas met stukjes? Die heb ik altijd thuis. 🙂 Omdat er in het recept expliciet zonder stukjes staat, toch even de vraag.

    • 12 juli 2020 / 09:52

      Qua smaak denk ik dat dat prima kan. Maar of die crunchyness heel lekker is in een curry.. I don’t know..

  2. Conny
    26 maart 2018 / 21:39

    Vanavond gemaakt! Enorm lekker! Wat fijn dat het pure toegankelijke ingrediënten. zijn en de combinatie met boekweit ! Top!

    • 26 maart 2018 / 21:40

      Wat leuk dat je het recept hebt gemaakt! Ik ben superblij dat je het (ook) enorm lekker vindt!

  3. 23 maart 2018 / 12:28

    Pindakaas en curry, dat kan echt niet anders dan verschrikkelijk zijn :O Ik heb nog maar 1 keer boekweit gekookt, maar hij werd zo rubber-ig van textuur en ik vond hem niet zo lekker. Is dat de normale textuur van boekweit of had ik hem verkeerd klaargemaakt?

    • 23 maart 2018 / 12:32

      Verschrikkelijk lekker bedoel je? ? Het is echt heerlijk!

      Ik denk dat je de boekweit dan niet lang genoeg gekookt hebt. Het moet namelijk zacht worden zoals rijst. Een rubbertextuur lijkt mij ook niet heel lekker..

      • 31 maart 2018 / 18:18

        Tuurlijk bedoel ik dat (in mijn enthousiasme vergeet ik soms woorden 😉 )! Dankje voor de info, ik ga die langer gekookte boekweit nog eens een kans geven dan!

  4. 23 maart 2018 / 09:36

    Oeps, ik heb nog zoveel dingen niet geprobeerd! Ik wil boekweit ook zeker eens proeven 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..