Recept | Boerenkoolstamppot met zoete aardappel

Boerenkoolstamppot

Lekker weertje he? Heerlijk als het wat kouder is en je op de vroege morgen door de ochtendgloren banjert. En daar hoort natuurlijk een lekker winters receptje bij! Ik maakte deze heerlijke boerenkoolstamppot met zoete aardappel en vegan feta! Trust me, you want this.

Dit heb je nodig voor je Boerenkoolstamppot met zoete aardappel en vegan feta (voor 2 personen):

– 300 gram boerenkool
– 700 gram zoete aardappel
– 1/2 pakje vegan spekcjes (Vivera)
– 1/2 pakje vegan feta (Violife)
– Scheutje plantaardige melk

Dit moet je doen voor je boerenkoolstamppot:

Zet twee grote pannen met water op hoog vuur. Doe de boerenkool in de ene pan en laat de andere pan opwarmen. In de tussentijd schil je de zoete aardappelen en als je het nodig vindt, snijd je ze in grove stukken (dan zijn ze wel sneller gaar). Kook de zoete aardappel 12 minuten en giet ze af. Daarna kun je meteen met je stamper in de weer.

Tijdens het koken van de zoete aardappel en de boerenkool, bak je de spekcjes goudbruin. De feta snijd je in kleine blokje en zet je opzij.

Laat de boerenkool nog een paar minuten langer koken zodat het goed gaar is. Daarna giet je de boerenkool af en en meng je het met de zoete aardappel. Stamp het geheel goed fijn en doe er een beetje plantaardige melk door. Is het een mooie stamppot? Schep dan de spekcjes er doorheen. De feta serveer je erbij aan tafel. Klaar is je boerenkoolstamppot met zoete aardappel! Lekker ite!

Liever boerenkoolstamppot met lekker veel jus? Check dan deze: Boerenkoolstamppot met jus.

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@SytseMonsma)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

*Voor dit recept liet ik me inspireren door Volwaardig Plantaardig.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mijn allereerste e-book kun je vanaf nu bestellen!

Een vegan verjaardag - cover