Recept | Groene wokschotel met tempeh

Groene wokschotel met tempeh

Deze groene wokschotel met tempeh is echt superlekker en valt echt onder comfortfood. Het is gemakkelijk, snel, pittig en leuk om naar te kijken. Geloof me, dit wil jij ook maken!

Dit heb je nodig voor 4 porties Groene wokschotel met tempeh:

– 2 handen bladspinazie
– 5 grote champignons
– 300 gram sperziebonen
– 1 groene paprika
– 2 teentjes knoflook
– 4 porties zilvervliesrijst noedels (ik gebruik die van Fairtrade)
– 2 rode uien

Voor de de tempeh:

– 1 blok tempeh
– 1/2 kopje sojasaus
– 1,5 el sambal
– 3 el ahornsiroop

Dit moet je doen:

Groene wokschotel met tempehBegin met de tempeh. Snijd de tempeh eerst in lange stroken die je daarna weer in vijven snijdt. Doe ze in een (groot) bakje. Giet hierbij een half kopje sojasaus, anderhalve eetlepel sambal en drie eetlepels ahornsiroop. Meng het geheel goed door elkaar en zorg dat alle tempeh goed bedekt is met de marinade. Laat dit minimaal 15 minuten staan (hoe langer je het laat staan, des te beter trekt de marinade in de tempeh).

Snijd in de tussentijd de groene paprika in reepjes, de champignons in plakjes en de rode uien in ringen. Pers de teentjes knoflook fijn (of plet ze tussen twee lepels) en dop de sperziebonen en snijd ze in tweeën. Zet een pan met ruim water op het vuur en kook de sperziebonen in ongeveer vijf minuten beetgaar.

Giet de tempeh af en bewaar de marinade. Zet een grote wok op het vuur en doe hierin de blokjes tempeh, de knoflook en de rode uienringen (je hoeft geen olie te gebruiken). Zet het vuur middelhoog en blijf goed roeren zodat niets aanbakt. Zodra de rode ui glazig is voeg je de reepjes groene paprika toe.

Giet de sperziebonen af en vang het kokende water op (hierin doe je straks de noedels). Het water zet je weer op middelhoog vuur. Doe de sperziebonen, de spinazie en de champignons bij de rest in de wok en meng het geheel goed door elkaar. Giet hierover de marinade die je nog hebt van de tempeh en blijf zo nu en dan roeren.

Zet het vuur van de pan met water uit en doe de noedels er in. Laat de noodles zo’n twee minuten zacht worden. Zodra de noodles zacht zijn, giet je ze af en blus je ze met koud water. Voeg de noedels toe aan de wok en meng het geheel goed door. Blijf zo’n twee minuten roeren en je groene wokschotel met tempeh is klaar!

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@HETGROENEBROERTJE)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW RESULTATEN!

 

Volg:
Delen:

12 Reacties

  1. Marcia
    28 maart 2018 / 22:26

    Heeeerlijk! Echt een toprecept, bedankt. Ik heb alleen een ietsiepietsie olie moeten gebruiken bij de tempé want het ging wel heel snel met aanbakken. Volgende keer probeer ik het weer zonder olie.

    • 30 maart 2018 / 14:45

      Dankjewel!! Superleuk dat je dit recept hebt geprobeerd en dat het een succes was! Je kan ipv olie ook een klein beetje water gebruiken. Wel
      Het vuur laag houden dan hoor!

  2. 21 maart 2018 / 13:33

    Heerlijk!
    NB Ik kreeg kortgeleden de tip om de plakken tempeh eerst even 10 minuten te stomen en dan pas te marineren. Dan trekt de marinade er daarna in als een tierelier. En dat werkt inderdaad!

    • 30 maart 2018 / 14:48

      Oh, dat is een goede tip! Ik heb momenteel een blok tempeh al een paar dagen in de marinade staan. Benieuwd of dat nog wat wordt.. hahaha

  3. 21 maart 2018 / 12:11

    Haha, na bovenstaande durf ik het bijna niet meer te zeggen, maar ik had laatst tempeh gekocht uit nieuwsgierigheid en door enthousiasme van anderen maar ik vond het écht niet lekker. De smaak en de structuur, ik weet niet wat het was. Ik vind niet snel iets niet lekker, maar ik heb nog twee porties in de vriezer liggen en ik zie er echt een beetje tegenop om die op te eten… Maar ik ga dit recept eens onthouden, misschien is het op deze manier lekkerder

    • 21 maart 2018 / 12:13

      Hmm, dat klinkt niet zo best! Hoe heb je het klaargemaakt? Misschien kan ik je een goede tip geven!

      • 21 maart 2018 / 12:51

        Het waren van die blokjes van de AH, met ketjapmarinade (ik vind ketjap erg lekker hoor, dat was het probleem niet). Ik heb ze in de koekenpan gedaan met een beetje olie en door de wokgroente gedaan. Tips zijn altijd welkom, weggooien vind ik ook zo zonde, en het ziet er zo lekker uit als ik het in recepten voorbij zie komen..

        • 21 maart 2018 / 13:41

          Oh, ja daar ben ik ook niet zo kapot van hoor! Je kan het beste een blok kale tempeh kopen en dat zelf marineren. Wat erg lekker is, is bovenstaande. Maar het is ook lekker om het te marineren in ketjap, knoflook, chilipoeder en komijnpoeder. Laat het minimaal een half uur trekken en bak het zonder olie. Als je olie gebruikt, blijft de structuur niet zo lekker.

          Pas wel op dat je goed blijft keren want zonder olie koekt het een stuk sneller aan! Hopelijk vind je het op die manier wel lekker!

  4. 21 maart 2018 / 09:14

    Ik ben helaas niet zo’n tempeh fan, maar een wok schotel blijft heerlijk én makkelijk 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..