Vegan | Wat ik eet op een dag #31

Vegan | Wat ik eet op een dag #31

Haha, elke Wat ik eet op een dag wil ik beginnen met ‘het is al even geleden’. Maar het is echt zo. Ik ben super inconsequent hiermee. Een van de goede voornemens voor 2022 is 1x per week een eetdagboekje te delen. Dat moet echt te doen zijn! Voor nu, Wat ik eet op een dag editie 31!

 

Ontbijt

Ik ben gewoon iemand die niet graag ontbijt. Vaak maak ik een grote ijskoffie en dat is het. Zo ook nu. Tijdens het schrijven van dit stukje, klikt er ineens iets in mijn hoofd: ik heb altijd een hele grote lunch. En niet altijd de meest gezonde ook. Misschien komt dat wel omdat ik niet ontbijt. Mooi inzicht voor mezelf dit. Ik ga weer structureel ontbijten om te kijken wat dat dan met mijn lunch doet en of die dan nog steeds zo groot en ongezond is. In de zomer vind ik het heel fijn om te beginnen met een nicecream. Bevroren banaan, havermout, sojamelk en dan nog wat extra toppings. Maar als het zo koud en vroeg is, is dat misschien niet het meest ideale. Vandaag stond ik bijvoorbeeld om 05.30 uur al op omdat ik wakker was en niet meer kon slapen. Nu komt het ook omdat ik bijna nooit drink en in het weekend voor het eerst sinds 14 maanden wel heb gedronken. Daardoor was mijn hele ritme in de war en sliep ik vroeg en werd ik dus ook super vroeg wakker.

Ik zie heel vaak gezonde ontbijtrecepten maar merk ook dat ik dat meteen van tafel veeg omdat ik mezelf vertel dat ik geen ontbijter ben. Misschien moet ik gewoon de moeite gaan doen en de tijd nemen om een goed en gezond ontbijt te maken zodat het onderdeel wordt van mijn ochtendroutine. Ik zit meteen te denken aan warme havermout met appel en kaneel (hallo appeltaart in de ochtend), maar ook aan bijvoorbeeld geroosterd brood met jam. Oh, en gezonden wafels met fruit! Haha, nou zoals je merkt, zijn er genoeg ideeën al. Time to make it work! Vanaf morgen ga ik uitgebreid ontbijten en na een tijdje ga ik kijken wat dat met me doet.

 

recept no chicken wraps

Lunch

Als lunch hield ik het lekker makkelijk! Ik at twee wraps met hummus, komkommer, rucola, avocado, alfalfa en kipstukjes met een lekkere seasonig. Het is echt een go-to lunch van mij en het recept heb ik eerder al eens uitgeschreven. Ik noem ze ‘groene no chicken wraps’ in verband met het bladgroen en de avocado. Origineel hè? Haha! Het recept is al wat ouder maar je vindt het hier: Recept groene no chicken wraps. Echt een van de makkelijkste en lekkerste lunchrecepten. Al moet ik bekennen dat ik gewoon niet zo origineel ben met de lunch. Tijd om daar weer wat variatie in aan te brengen.

vegan recept boerenkool stamppot

Avondeten

Soms heb ik gewoon niet zoveel zin om te koken. Natuurlijk ook omdat ik vaak recepten maak en uitwerk. Gelukkig kook ik vaak voor meerdere dagen zodat ik een portie in de vriezer kan doen. Vandaag was echt zo’n dag. Het was een maandag, bijna kerstvakantie en dan ben ik vaak een beetje lui. Ik had nog een heerlijke portie boerenkool met zoete aardappel in de vriezer liggen. Dat heb ik lekker opgebakken met de vegan feta van de Jumbo. Al noemen zij het: “witte blok“. Niet heel chique, maar wel heel lekker! Het recept van de boerenkool vind je hier: Boerenkoolstamppot met zoete aardappel.

’s Avonds hapte ik nog stiekem een kaneelbroodje weg van de appie. Ik vind die namelijk zó lekker! Gelukkig zijn ze hier vaak uitverkocht. Hahaha

Ik hoop dat je het leuk vond om een kijkje in mijn menu te nemen in deze vegan wat ik eet op een dag. Benieuwd naar voorgaande eetdagboekjes? Check dan: Wat ik eet op een dag overzicht.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..