Vegan | Wat ik eet op een dag #23

Vegan wat ik eet op een dag 23

Yes! Een nieuwe maandag, een nieuwe week! En ik heb me toch wat lekkers gegeten als avondeten! Bacon. Maar dan niet van een dood varken. En eerlijk, ik weet niet meer zo goed hoe dierlijke bacon proeft, maar deze vegan opvolger was echt hemels! Wat ik nog meer at? Let’s see!

vegan wat ik eet op een dag 23 lunch

Lunch

Ja, je ziet het goed. Ik begon met de lunch. Ik sla tegenwoordig steeds vaker het ontbijt weer over omdat ik er A. Niet zoveel zin in heb om om 5.45 uur te ontbijten (dan sta ik op in verband met mijn Miracle Morning Routine) en hoe eerder ik eet, hoe langer ik honger heb en hoe meer ik dus ook eet. En B. Ik probeer het intermittent fasting weer op te pakken. Omdat ik me daar gewoon echt best goed op voel. Dus ik probeer weer te eten tussen 12.00 en 20.00 uur en daarvoor en daarna niet. Ik at deze lunch super simpel, twee afbak triangels met een Vivera kipschnitzel vleesopvolger met een beetje chilisaus. Normaal doe ik er altijd hummus bij, komkommer, rucola en alfalfa maar vandaag. Not so much.

Wat ik eet op een dag 23 vegan tussendoortje 1

Tussendoortje 1

We besloten in deze hitte een terrasje op te zoek in Callantsoog. Ook omdat daar kermis was en ik ben daar zo dol op. Voordat we weggingen at ik een Nakd Salted Caramel zodat ik churros op de kermis kon weerstaan. Die churrokraam staat daar namelijk altijd en.. nou ja. Laten we zeggen dat dit in de afgelopen 6 jaar de eerste keer was dat ik ze niet ging halen. Haha!

Vegan tussendoortje wat ik eet op een dag 2 23

Tussendoortje 2

We zaten lekker chill in de schaduw op het terras en ik zag al dat er niets voor vegans op de kaart stond. Dus ik was al in een mood. Maar toen de serveerster van Iegewies al aan kwam lopen, vond ik het ook wat lullig om te vertrekken. Ze hadden een ijskoffie op de kaart, maar ja.. koemelk. Dus ik vroeg of ze ook een andere melk had in plaats van koemelk. “Jaa, dat hebben we. We hebben sojamelk.” Ik dacht yess!! Maar toen ze uitlegde wat er in de ijskoffie zat (roomijs), dacht ik dat het niets zou worden. Maar ze ging bij de bar vragen wat ze voor me konden doen, en ze hebben een heerlijke zoete, vegan ijskoffie voor mij gemaakt! Echt super fijn als een bedrijf dat er niet zo bekend mee is, toch dat stapje extra doet en meedenkt om toch ook mij wat te drinken te kunnen geven. Dit was een zoete espresso met veel ijs, koude sojamelk en on top een laag koude opgeklopte sojamelk. Loved it!

Vegan wat ik eet op een dag 23 diner

Diner

Pannenkoeken met spek!! Maar niet van dat spek dat van varkens komt. Het is de vegan variant van Junkstar! Ik kreeg namelijk een super lekker pakketje van ze en als je slim bent, volg je me even op instagram. Ik ga morgen (of woensdag) een winactie online zetten waarbij je een pakje vegan bacon kan winnen, vegan shrimps, vegan notuna sashimi, truffelmayonaise en soya glaze (saus voor bij de sushi). En, alles is palmolie vrij! Je vindt mij op instagram onder de handle: @hetgroenebroertje Superleuk als je me volgt en meedoet aan de winactie!

Wat ik eet op een dag vegan 23 aardbei

 

Tussendoortje 3

’s Avonds gingen m’n liefde en ik in de tuin nog lekker een spelletje spelen. Ik ben nog nooit op een camping geweest, maar ik denk dat het zo voelt als deze avond. Zacht muziekje aan, lekker fruit erbij te snacken, potje Skip-Bo. Loved it! At ik toch nog wat gezonds op deze dag ­čśë

Ik hoop dat je het leuk vond om een kijkje in mijn menu te nemen in deze vegan wat ik eet op een dag. Benieuwd naar voorgaande overzichtjes? Check dan: Wat ik eet op een dag overzicht.

 

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. Tessa
  10 augustus 2020 / 11:55

  hoihoi ,
  Ik wil niet aanvallend zijn op je eten ?/dag inname.
  Maar mis wel een heleboel goede dingen.
  Het zijn een heleboel koolhydraten en vetten.Ik denk als je een maaltijd groentes maakt of tussendoortjes groenten maakt, dat je al een goede stap hebt gemaakt. ( tenminste ik begreep dat je wel wat wilde afvallen ). Ik heb nu 20 weken een coach in de arm genomen die mij weer op de goede rit heeft gezet qua eten. Ik at ook teveel “”foute” koolhydraten.
  Ik eet heerlijk en wordt tegelijkertijd ook nog strakker. Ook heb ik mijn guilty plessures gehouden. Zodat het een schema is die je gewoon kan blijven volhouden.
  Verder vind ik je een topvent , met leuke artikelen en readings. groet

  P.s wil je meer info over mijn coach hoor ik het graag. ( ik vind namelijk het stukje mind sessie daarin heel belangrijk)

  • 10 augustus 2020 / 12:31

   Hi Tessa,

   Het klopt dat je een heleboel goede dingen mist. Ik eet namelijk niet altijd gezond en vind niet dat ik alleen ‘gezonde dagen’ moet laten zien in mijn eetdagboekjes.

   Eten labelen als ‘fout’ vind ik sowieso niet een goede manier om naar eten te kijken. Als je dan iets eet dat in die categorie valt, wijs je je eigen gedrag af terwijl je het gedrag wel uitvoert. En daar wordt niemand een leuker mens van. Niemand is perfect en dat hoeven we ook niet na te streven.

   Mijn avondmaaltijden zijn 5 van de 7 dagen WFPB en ik eet tussendoor meestal fruit. Bedankt voor het aanbod, maar ik ben ok├ę met hoe ik eet/leef.

   Bedankt voor je bezorgdheid en lieve woorden. Ik wens je een mooie dag!

   Groetjes!

 2. 10 augustus 2020 / 10:06

  Wat knap dat je weer aan intermittent fasting doet!
  Is de caramel reep trouwens erg lekker? Ik twijfel continu om ze te kopen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..