Recensie: Vlees is dood, Lang leve groente!

Recensie: Vlees is dood, Lang leve groente!

Vlees is dood, Lang leven groente! Een duidelijke titel lijkt mij. Een titel die mij direct nieuwsgierig maakt. En het is waar, vlees is dood. Zullen we eens kijken wat Robin Schaper nog meer vertelt?

Waarom eten mensen vlees? Omdat het lekker is? Is het gezond? Hoe ging Robin er mee om toen hij op 5 jarige leeftijd ontdekte dat hij vriendjes met een kip wilde zijn en niet zijn poot wilde eten?

Allemaal vragen die Robin beantwoordt in zijn debuut Vlees is dood, lang leven groente. Hij neemt je mee naar zijn verleden, het vertelt je zijn visie en onderbouwd dit met wetenschappelijke onderzoeken. Je wordt teruggebracht naar nu. Naar hoe het nu is gesteld met de wereld en wat we kunnen doen om de wereld te redden. Robin smijt een heleboel feiten om je oren die als een eyeopener kunnen werken. Heel goed. Daarnaast is het ook nog superfijn geschreven. Hij verteld bijvoorbeeld hoe begripvol zijn familie was. Toen ik dat las, voelde het alsof ik bij kleine Robin aan de keukentafel zat. Als een schrijver dat kan, dan heb je mij hoor.

Recepten

Als je nieuw bent in de wereld van veganistisch koken, is het soms nog wel eens zoeken. Ook daar is aan gedacht! Achterin het boek, net voor de bronvermeldingen, staan 30 recepten. Daarmee kun je dus even vooruit mocht je het lastig vinden om een lekkere, voedzame en veganistisch maaltijd op tafel te zetten.
Funfact: de recepten zijn bedacht door het zusje van Robin.

dit-artikel-is-tot-stand-gekomen-i-s-m-een-merk-of-bedrijf

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.